Symbiatch - maailma on rikki

Nokian Symbian Signed -testaus

05.10.2006 13.17 - mobiili ohjelmointi 

Huomasin tuossa Nokialla olevan dokumentaation siitä mitä testejä pitää tehdä Symbian Signed -touhuissa. Dokumentissa oli aika mielenkiintoista se, että esimerkiksi et saa tehdä peliä jossa pelaaja ryöstää pankin jos haluat pelin Symbian Signed -touhuista läpi. Eli vaikkapa GTA-sarja pitäisi levittää itseallekirjoitettuna. Tekopyhää touhua?

Enemmän kuitenkin huomiota herätti se, että testeissä tutkitaan käyttöliittymän konsistenssi. Miksiköhän Nokia itse ei sitten seuraa näitä sääntöjä? Otetaanpa esimerkiksi suomenkielinen N70 ja sen kameratoiminnot.

Avataan valikko, sieltä löytyy heti toisena Kuva-asetukset ja vasta seitsemäntenä Asetukset. Miksi? No, avataanpa tämä Kuva-asetukset. Aukeaa keskelle ruutua valinnat ja otsikko on Kuva-asetukset. Ihan ok. Mutta avataanpa Asetukset. Aukeaa kokonaan uusi ruutu jonka otsikko on, yllättäen, Kuva-asetukset. Mitkään valinnat näissä kahdessa Kuva-asetukset -ikkunassa eivät ole samat. Tämä sovellus ei siis pääsisi läpi Nokian omistakaan testimääritelmistä. Suutarin lapsista kertova sanonta tulee mieleen...

Muutenkaan näissä testattavissa asioissa ei puututa pätkääkään mihinkään tietoturva-asiaan vaikka testi on tehtävä että saa tiettyjä asioita tehdä. Eli testaamalla käyttöliittymä voidaan päättää saako sovellus päästä käsiksi käyttäjän mahdollisesti arkaluontoisiinkin tietoihin. Tätä olemme aina toivoneet...

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Tommi (anon, 05.10.2006 15.39)

Mutta nuo linkissä mainitut testithän koskevat vain Nokian TPO tarjontaan menevää softaa. Eli jos oiken ymmärrän niin kamaa joka jaellaan esimerkiksi muistikortilla puhelimen paketissa. Ei niitä tarvi läpäistä saadakseen Symbian Signed -hyväksynnän. Symbian Signed testi caset löytyvät täältä: https://www.symbiansigned.com/app/page/requirements

Symbiatch (08.10.2006 11.17)

Olet oikeassa, pitääkin tonkia vielä tarkemmin asiaa. Silti Nokia ei saisi levitellä itsekään softiaan kun UI ei ole säännösten mukainen! ;)

sami urvikko (anon, 11.10.2006 22.28)

mielenkiintoista luettavaa nämä sivut. Kumpa olis itellä tieto taitoa viritellä näitä asioita. oon tässä pähkäillyt et
eikö n73 puhelimeen saa mistään ilmatteeks tai siis ees kohtuuhintaan navigointi ohjelmaa.. Pidän esim navigorea aika yli hinnoiteltuna.
Mikäli joku jaksaa antaa vinkkejä niin olisin kiitollinen.

Martin (anon, 07.11.2006 15.35)

Sami: ilmaisen J2ME-navigaattorin saa osoitteesta www.google.fi/gmm/

Symbiatch (07.11.2006 16.28)

Tuota GMMää en ihan navigaattoriksi kutsuisi, enemmänkin karttaselain. Ja heidän mielestäänhän Suomi on pääasiassa ruotsinkielistä joten mahdollisimman paljon paikannimiä "väärillä" nimillä löytyy varsinkin Helsingin läheltä jossa molemmankieliset nimet on olemassa.

sami urvikko (anon, 08.11.2006 15.12)

Kiitos neuvoista. On tämä hyvä saitti. sellainen kysymys olis vielä kun kavereiden kanssa kaivattais sellaista ominaisuutta puhelimeen, että siirretty soitto sois eri soittoäänellä kun muut puhelut. Nokialta kertoivat etteivät aio moista ohjelmaa kehittää. Tällaisesta ominaisuudesta näinä päivinä vaikka hiukan maksaisi.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu