Symbiatch - maailma on rikki

S60-selain "ihan yhtä hyvä kuin iPhonen Safari" / S60 Browser "As Good As iPhone's Safari"

17.07.2008 10.48 - mobiili web 

Nokiahan on hehkuttanut tuota "open source"-selainta kovasti ja mainostanut kuinka se on ihan yhtä hyvä kuin iPhonen Safari jne, onhan siinä sama WebKit taustalla. Mutta se minkä unohtivat mainita on että S60-selaimen WebKit on ikivanha! Tämänhetkinen versio on ainakin parin vuoden takaa (pitää kaivella tarkempi aika vielä) ja uusin vakaaksi haukuttu versio on vuoden vanha. Eihän parissa vuodessa WebKit ole mihinkään kehittynyt, ei. Ihan yhtä hyvä S60-selain on.

Nokia has been touting the "open source" browser a lot and advertised how it's as good as iPhone's Safari etc. They do have the same WebKit engine, you know. But the thing they forgot to mention is that the S60 browser's WebKit is ancient! The "current" version is from two years back (I should try to find a more accurate date) and the newest "stable" version is one year old. So, two years and WebKit hasn't evolved at all, no. The S60 browser is as good. Really.

Kommentit (6) | Kommentoi

Microsoft-fanboi

17.07.2008 09.00 - henkilökohtaiset IT-ala 

Jotkut ovat kovasti haukkuneet/kehuneet (en tiedä miten kukin tuon ottaisi) minua Microsoft-fanboiksi. Yleensä siksi kun en ota kaikkea Applen julistamaa Suurena Totuutena vaan olen hieman kriittisempi. Ja luonnollisesti nämä Apple-fanboit sitten eivät hyväksy sitä, että joku voisi oikeasti pitää Microsoftin tuotteista. Yleensä vieläpä siksi että Windows 95 on nykymittapuulla huono -> kaikki Microsoftin tuotteet ovat huonoja.

Arvoisat lukijani ja varsinkin ihmiset jotka tuntevat minut kylläkin tietävät, että suhtaudun kriittisesti asioihin, puhun vain kokemuksistani enkä ota myöskään Microsoftin sanomisia Suurena Totuutena. Tämän vuoksi monesti kommentoin asioita paljon myöhemmin kuin monet muut, haluan saada tuotteen käsiini ennen kuin alan siitä mitään sanoa.

Minulta on myös kysytty onko olemassa Microsoft-tuotetta josta en pitäisi. Ja ovat yllättyneet kun vastaus onkin ollut kyllä.

Ensimmäinen tuote jota inhoan todella paljon on Microsoft Solution for Hosted Messaging and Collaboration. Tuohon aika harva törmää kun kyseessä on hostaajille tarkoitettu systeemi Exchangen, Office Communication Serverin jne hoitamiseen. Ja se on kauhea. Esimerkkiasennus sisältää parikymmentä palvelinta joista osa on pakko olla 32-bittisiä, osa on pakko olla 64-bittisiä ja osa saa olla jompikumpi. Onhan tuo sinänsä kattava ratkaisu, mutta sen toiminta on jotain kauheaa.

Sain järjestelmän asennettua karsittuna testikäyttöön virtuaalikoneilla ja ei se kyllä käyttöön tullut. Järjestelmä oli osittain ihan ok, webistä sai luoda asiakasprofiileja ja säätää asetuksia. Mutta sitten kun olisi pitänyt tehdä täysin asiakaskohtaisia asetuksia helposti tai nopeasti, eipä onnistunutkaan. Systeemi oli erittäin hidas ja asetukset hoidettiin XML-tiedostoja kirjoittamalla ja sisään imemällä. Ja jos halusi tehdä asiakaskohtaisen profiilin, siitä vain, mutta sitten se on samanlainen paketti kuin vakiopaketitkin. Tässä vaiheessa päätin että on helpompaa rakentaa koko järjestelmä itse eikä leikkiä tällaisen kanssa.

Toinen tuote josta en kauheasti pidä on SQL Server. Joidenkin mielestä tuo on kovin yllättävää. Asiaa selventää ehkä se, että olen kymmenisen vuotta käyttänyt PostgreSQL:ää ja siihen verrattuna monet toiminnot ovat aika tuskaisia SQL Serverissä. Ja käyttöni PostgreSQL:n suhteen ei ole pientä virittelyä vaan kannat ovat muutamia kymmeniä gigoja parhaimmillaan ja sisältävät aika monimutkaisia hakuja.

Yksi tuskailu johon törmäsin SQL Serverin kanssa on se, ettei triggereitä voi säätää per rivi vaan ne ajetaan väkisin per update. Asiakasprojektissa oli aiempi kehittäjä tehnyt triggerin joka tekee tarkistuksia ja lokia kun käyttäjätietoja muutetaan eikä ollut ottanut huomioon, että joskus tehdään päivitys useammalle kuin yhdelle tunnukselle. Tietysti ensimmäisenä tutkin olisiko for each row -mahdollisuutta. Ei ollut joten joutui tekemään kursorin jolla kävi läpi muutokset ja sen mukaan toimi. Arh.

Myöskin indeksien käytön suhteen on ollut ongelmia. Kannassa on tuhansia rivejä tavaraa ja huomaa että eipäs ole indeksiä joka nopeuttaisi hakuja. Tekee indeksin, ajaa muutamia kyselyjä ja yrittää sanoa kannalle että päivitäs nyt toiminta. Ei silti indeksejä käytetä millään joissain tapauksissa. PostgreSQL:n kanssa monesti riittää kunhan luo indeksin, joskus täytyy sanoa että analysoipa statistiikat, mutta indeksiä käytetään.

Joten siinä ainakin pari Microsoft-tuotetta joista en pidä, jälkimmäinen varsinkin hyvin laajassa käytössä. Että siitäs saitte!

Kommentoi

iPhone-kehitystä

17.07.2008 08.40 - mobiili ohjelmointi 

Olen parina päivänä naputellut iPhonelle softia kokeeksi ja nyt voi jo kertoa joitain kokemuksia. On löytynyt plussia ja miinuksia kuten aina.

Plussaa (varsinkin verrattuna Symbianiin) on kääntämisen nopeus ja simulaattorin käynnistys. Voitteko kuvitella sekunnissa käynnistyvää simulaattoria? Minä voin. Objective C oli kielenä minulle uusi tuttavuus, mutta eipä se mitenkään kauheaa ole. Totuin siihen aika nopeasti ja homma sujuu. Jonkin verran harjoittelua vaatii GC:n toiminta, .NETissä on tottunut siihen että referenssit ovat automaattisia mutta tämän kanssa joutuu välillä sanomaan retain jotta olio pysyy elossa.

Miinusta saakin sitten XCode ja Interface Builder. XCode jumittaa vähän väliä käännökseen, näyttää virheitä jotka on jo korjattu ja muuta mukavaa. Interface Builder taas on kauhea sotku varsinkin Visual Studion selkeälle ja suoraviivaiselle toiminnalle. Kyllä senkin kanssa toimeen tulee, mutta yhdistettynä debuggauksen olemattomuuteen, yh.

Isoja miinuksia XCoden kanssa on myös debuggauksen toimimattomuus. Suurimman osan ajasta breakpointit näyttävät "ei tätä löydy" eikä luonnollisesti ajo keskeydy niihin. Ja jos tulee poikkeus ajon aikana, tulee vain ilmoitus "no mää nyt keskeytin kun tuli poikkeus jota ei käsitelty" eikä mitään tietoa missä kohtaa jne. Ja jos saa kutsupinon esiin, se sisältää vain Cocoan sisäisiä metodeja. Eli mahdotonta tietää miksi kaatui.

Ihanaa oli myös ihmetellä miksi ihmeessä IB:ssä tehdyt muutokset eivät päivity softaan vaikka mitään virheitä ei tule käännöksessä. Tein tahallani virheen jonka olisi pitänyt kaataa softa, ei vaikutusta. Putsasin käännöstiedostot ja kokeilin uudestaan, ei vaikutusta. Sitten sattumalta kokeilin kääntää sovelluksen itse laitteelle. No hupsista, nyt tulikin ilmoitus ettei NSCalendarDate-luokkaa ole iPhonen kirjastoissa. Ja viittauksen tähän kun poistin niin johan päivittyi käyttöliittymä simulaattorisoftaankin. Ei näin!

Eli paljon olisi Applella vielä tehtävää että kehitys tuonne olisi yhtään järkevää. Intellisensen kopiointi kunnolla, XCoden debuggausominaisuuksien tuonti edes viime vuosikymmenelle jne auttaisi paljon. Mutta näkee nyt miten käy.

Ja niille jotka sanovat että saan aina OS X:n jne rikki: en ole asentanut tuohon koneeseen mitään sovelluksia XCoden ja iPhone SDK:n lisäksi. Enkä tehnyt mitään asetuksia. Joten ei ole minun vikani, niin kerta!

Mutta yksi sovellus on jo kasassa ja odottamassa että saisi devcertin ja muuta sellaista. Ja lisää on työn alla. On tämä silti mukavampaa kehitellä perusjuttuja kuin Symbianilla, näkee miten käy kun alkaa tehdä Oikeita Asioita.

Kommentit (4) | Kommentoi

Palvelun kaksi tyyliä / The Two Types of Service

17.07.2008 08.27 - IT-ala 

Tuli tässä koettua kaksi aika erilaista palvelutyyliä ja sopivasti olivat Apple ja Microsoft. Ei sillä että tulos olisi ollut kauhea yllätys kun Applen kanssa on asioinut, mutta silti.

Hain Applen iPhone-kehittäjäksi viikko sitten. Tiesin että beta-vaiheessa pääsy on rajattu mutta luonnollisesti ajattelin betan päättyvän kunhan laite on ulkona. Ja niinhän se päättyikin. Mutta kehittäjäksi pääsy onkin eri asia. En ole vieläkään saanut maksaa vuosimaksua enkä sertejä enkä mitään.

Jotkut rekisteröityneistä ovat jo päässeet maksuista eteenpäin ja saaneet jotain, mutta sivusto on sen verran rikki ettei sieltä kaikkea tarpeellista saa. Joten vieläkään eivät monet pääse AppStoreen laittamaan mitään. Ja Applen vastaus näihin vikailmoituksiin? Ei yhtikäs mitään. Tietenkään.

Eilen tuli vihdoin Applelta viesti, jonka voi melkein ottaa piruiluna enemmänkin. Eli "ajattelimme ilmoittaa että olemme vihdoinkin ottaneet hakemuksenne käsittelyyn ja palaamme asiaan mahdollisimman pian." Just joo, mitäpä jos nyt oikeasti hoitaisitte asian, varsinkin kun siitä olisi tuloja teille.

Dynamics CRM:ää käyttäessäni tuli eteen tiedote mahdollisesta virheellisestä toiminnasta ja perässä mainittiin että avusteesta saa lisätietoja. Eipä sieltä mitään löytynyt mutta lopussa oli tämä tyypillinen "oliko tästä apua ja jos ei, miksei"-loota. Täytin siihen tiedot ilmoituksesta ja maininnan ettei tällaista avusteesta löydy. Ajattelin että menee jonnekin järjestelmien syövereihin joita joku kesäduunari joskus ehkä vilkaisee.

Yllätykseni olikin suuri kun parin tunnin päästä tuli Microsoftilta sähköposti jossa selitettiin hieman asiaa, kerrottiin että avusteisiin on tullut päivitys joka kannattaisi asentaa ja muuta hyödyllistä. Kiitin vinkistä ja kerroin että olin juuri selvittänyt asian. Tähän tuli kysely vian syystä ja korjauksesta, jotta voivat parantaa avusteen toimintaa. Selitin ongelman ja sanoin että tästä voisi tulla hieman selkeämpi ilmoitus jotta osaa heti tarkistaa oikeasta paikasta asetukset. Microsoftin edustaja lupasi laittaa asian ylös jotta avustetta ja ilmoitusta voidaan parantaa.

Sopii miettiä kumman firman palvelusta olen vieläkin tyytyväisempi...

I experienced two quite different types of service and naturally they were with Apple and Microsoft. It's not like I didn't expect as much but anyway.

I applied for the iPhone developer program a week ago. I knew that in the beta stage the process is limited but I thought the beta would end as soon as the device hit the market. And so it did. But to get to the program, that's another matter altogether. I still haven't been able to pay the fee or get the certifications or anything.

Some of the applicants have already gotten to pay their fees and gotten something in return but the site is quite broken and you can't get everything you need. So many people still can't upload their apps into AppStore. Apple's response to the problem reports? Nothing, naturally.

Yesterday I finally got a message from Apple which is more of a F U than helpful information. "We're just informing that we're processing your application and will get back to you as soon as possible." Yea, rite. Just get on with it already, especially because it would create revenue for you.

While using Dynamics CRM I came across a note about a possible problem in operation. The note mentioned that the help would have more information about this matter. I checked, but there was nothing. In the bottom of the help page there was the usual "was this helpful and if not, why" box in which I told that this note was shown and no information about the cause was found. I thought that it'll go into some huge bin that will be flipped through by some summer intern someday.

I was quite surprised when after a couple of hours I got an email from Microsoft in which they explained the matter a bit and told me that there was a newer version of the help files available etc. I thanked them and told that I had fixed the problem. They asked me about the problem and how I fixed it to make the help files better. I explained the matter and said that it would be better if the note would contain more information in this case and they said they'll make a note of it and enhance it in the next releases.

So, wonder which company still has me satisfied with their service...

Kommentoi

iPhone, I Haz It

11.07.2008 08.26 - mobiili 

Nyt on ollut iPhone 3G omistuksessa yli seitsemän tuntia, woohoo. Tehollista käyttöaikaa kylläkin hyvin vähän, luonnollisesti. Mutta onhan tuosta jo jonkinmoinen käsitys tullut.

Aktivointi tökki ensimmäisellä kerralla, piti repiä puhelin irti ja yrittää uudestaan. Tuossa menetin ainakin 15 sekuntia, kauheaa. Toisella kerralla meni läpi ja homma toimii. Puhelin synkkaa iTunesin kanssa ja kamat ovat sisässä.

Ensimmäisenä tietysti WLAN käyttöön. Asetukset menevät helposti ja yhteys muodostuu heti. Ainut "hankaluus" kosketusnäppis joka vaatii luonnollisesti hieman totuttelua. Noin joka kymmenes merkki menee viereiseen, mutta eiköhän tuntuma parane kun käyttää enemmän.

Käyttöliittymä on sulava, kuten oli tiedossa. Viime vuonna brittilässä iPod Touchia tökkineenä toiminta oli tuttu. Yksi ihanimpia käyttöliittymäkeksintöjä on tuo "ylivieritys" tai "jousihommeli" tai mikä onkaan: ruutua/listoja vierittäessä voi vierittää yli reunojen ja ruutu pompahtaa takaisin kun sormen nostaa. Erittäin hyvä palaute siitä että nyt ollaan rajalla. Sen sijaan piiloutuvat vierityspalkit ovat vähän kaksipiippuinen juttu, joskus ei edes huomaa että voi vierittää ellei yritä eikä ainakaan tiedä paljonko voi vierittää minnekin.

iPod-toiminto on oikein mukava, nyt voi tähdittää kappaleita paljon helpommin kuin vanhassa 5.5G iPodissa. Ja kappaleiden vaihto samalta levyltä jne on paljon selkeämpää. Ainut negatiivinen asia oli musiikin hiljentäminen kun tekee jotain muuta. Joutuu menemään pois sovelluksesta kotiruutuun, siitä iPodiin ja sitten voi painaa pausea. Äänenvoimakkuus toki säätyy sivunapeista. Cover Flow -toiminto tulee automaattisesti kun puhelimen kääntää vaaka-asentoon ja toimii muuten hyvin mutta vähän vaikea nähdä mitä kansia liikkuu kun sormi pitää olla niiden päällä kelatessa...

Pikaopas ei kerro miten SIM-kortti asennetaan puhelimeen, mutta kuulemma paketissa on jokin kuva. Tuon asennus kun ei ole ihan itsestäänselvä, luukku on piilotettu ja pitää käyttää mukana tulevaa SIM Installation Toolia (pieni metalliklipsi) jotta saa luukun auki.

Yksi ikävä puoli tässä "tehdään kaikki simppeliksi"-touhussa on: monissa ohjelmissa ei ole mitään valikkoja, asetuksia tai muita suoraan ohjelmassa. Asetukset pitää tajuta käydä hoitamassa asetus-appletista. Kaksipiippuinen juttu, toki on hyvä että kaikki asetukset ovat yhdestä paikasta hoidettavissa, mutta toivoisin kyllä itse ohjelmassakin olevan asetuksiin pääsy.

Exchange-yhteys muodostui nätisti. Antoi sähköpostiosoitteen, tunnuksen ja salasanan ja homma käynnistyi. Myöskin iTunes tajusi samalla että eipäs synkatakaan Outlookista enää kalenteria ja tehtäviä kun on Exchange käytössä. Synkkaus myöskin synkkaa kaikki kansiot ja muut, ei vain inboxia kuten Nokian MfE. Mutta push-mailia en ole kokeillut vielä.

Synkkaus osaa vihdoinkin synkata Outlookin lisäksi myös Windows Mailin ja Windows Contactsin eli hyödyllisempi myös kotikäyttäjille jotka eivät Outlookia tarvitse.

Tekstiviestittely on vähän hassua, viestit näytetään puhekuplaketjuna. Kai tuo sopii teinix WTF OMG LOL -touhuun aika nätisti, itselle ei ehkä niinkään.

Kotinäytöstä ei saa poistettua vakiosoftia eikä niitä voi piilottaa "kansioihin" joten pitää sitten katsella turhakeikoneja joita minulle löytyy kuutisen kappaletta :P

AppStoressa ainakin kun katsoo lisätietoja softasta ja palaa kategorialistaan, tietysti lista on hypännyt takaisin ylimpään ja joutuu etsimään kohdan jossa oli menossa. Ja kun lataa sovelluksen AppStoresta hypätään kotiruutuun ja joutuu aloittamaan selailun uusiksi. Eli ei ihan käytettävä luurilla.

Siinä nyt aluksi asiaa, pitää tökkiä lisää ja asennella SDK ja vaikka mitä että voi kaivella sitä valittamistakin ;)


Sitten hieman toiveita mitä itse olisin mieluusti ottanut tämänhintaiseen ja -tasoiseen puhelimeen: A2DP, modeemituki, videokuvaus on siinä ja siinä (en juurikaan ole tarvinnut), kamera voisi olla hieman parempi, iTunes voisi toimia muutenkin kuin WLANin kanssa, WLANin yli synkkaus, Exchange-tukeen myös tehtävien synkkaus, vapaasti omaan luuriin softien tunkeminen. Siinä näin aluksi puuttuvia asioita, lisääkin varmasti löytyy.

Kommentit (4) | Kommentoi

iPhone SDK, devel etc

10.07.2008 02.09 - mobiili ohjelmointi 

Piti sitten käydä lataamassa iPhone SDK Applen sivuilta. Yllätyin huomatessani sen olevan vielä betakamaa. Ja kuitenkin nyt on jo toinen laitemalli tulossa. Myöskään ei ole mitään mahdollisuutta testata softia itse laitteessa. Tähän on mahdollisuus vain niillä jotka ovat ensimmäisinä rekisteröityneet ja maksaneet Applelle tästä ilosta. Ja uusia ei tuohonkaan oteta enää, ainakaan betavaiheessa.

Tutoriaaleja ei juurikaan ole, esimerkkikoodit heittelevät virhettä sivuilla ja osaa videoistakaan ei löydy. Hienoa toimintaa Applelta, osoittaa taas miten paljon kiinnostaa luoda alustan ympärille oikea kehittäjäympäristö joka ruokkisi myös laitemyyntiä. Mutta eihän sitä tarvitse ruokkia kun kaikkihan haluavat iPhonen jo muutenkin.

Myöskin on aika ikävää että pitää maksaa $99 siitä ilosta että pääsee jakelemaan ilmaissoftia. Sinänsä tietysti karsii surkeimmat viritelmät pois mutta varmasti karsii myös hyödyllisiäkin. Mutta eihän tämä Applea kiinnosta.

Näkee nyt kauanko menee että homma lähtee sujumaan paremmin, eiköhän se ensi vuosikymmeneen mennessä...


(12.7.) Nyt on tullut sitten finaali-SDK ja osa kehittäjistä on saanut tietoa että heidät on hyväksytty mukaan kehittelemään softia. iPhone devcenter ei kylläkään vielä sitä tajua eikä oikein toimi, mutta eiköhän se siitä. Esimerkkikoodit eivät enää heittele virhettä ja muutenkin näyttää menevän etiäpäin. Hyvä Apple, vielä kun minullekin tulisi tieto että pääsen tunkemaan softaa itse laitteeseen ja leikkimään. Eikun siis tekemään töitä.

I downloaded the iPhone SDK from Apple's pages. I was surprised to see that it's still beta even though the second device is coming out. There is also no possibility to test the applications on actual devices. Only those who registered and paid Apple early enough can do that. And Apple isn't accepting any more applications, at least in the beta phase.

There are nearly no tutorials, sample sources yell error on the pages and some videos are unavailable. Nice work, Apple, shows how much you care and want to get a viable developer community around the platform. But why should they care, everyone wants iPhone anyway.

It's also quite annoying that you have to pay $99 to be able to release freeware. Naturally this will weed out the most idiotic applications but it'll probably also cause some usable applications not to come out. But Apple doesn't care.

We'll see how long it takes to get things rolling. Maybe next decade...


(12.7.) Now the final SDK has arrived and some developers have gotten a reply that they've been accepted for the development posse. iPhone devcenter doesn't know this though and doesn't really work but I think it'll get there soon. Sample sources work without error and things seem to be going forward. Good Apple, now all I need is a reply that I've been accepted too. Then I could put some stuff into the phone and play. Erm, I mean work.

Kommentit (3) | Kommentoi

iPhone tulee, oletko valmis? / iPhone's Second Coming

10.07.2008 02.05 - mobiili 

Nyt se sitten tapahtuu. iPhone 3G tulee Suomeenkin. Vuorokauden vaihtuessa Sonera arpoo "osto-oikeuksia" 200 iPhoneen Helsingissä ja aamusta alkaen osa ennakkovaraajista voi käydä ostamassa luurin varaamistaan paikoista.

Sonera on hehkuttanut 10000 ennakkovaraajan määrää, mutta ei tietenkään ole uskaltanut kertoa montako luuria tulee nyt kerralla ja moniko on luurin oikeasti ennakkovarannut. Ei varmastikaan lähelläkään ole tuota ennakkoilmoittautujien määrää.

Sonera tosiaan arpoo "osto-oikeuksia" (voiko typerämpää termiä olla?) iLuuriin Lasipalatsin aukiolla ennen keskiyötä. Tuhat ensimmäistä voi osallistua arvontaan ja 200 saa luvan ostaa. Oma arvioni: paikalle ei tule edes tuhatta ihmistä jotka tuon haluaisivat heti saada. Ja en ihmettelisi vaikka mediaa olisi enemmän kuin ostajaehdokkaita.

Sonera järjestää myös Deaf Jam -"konsertin." Kyseessä on FM-taajuudella lähetettävä live"konsertti" jossa nevöhööd-DJ:t soittavat jotain. Jee, upeeta, mahtavaa. Ketä kiinnostaa? Suurin osa ei varmasti kuuntele tuota vaan tekee ihan jotain muuta. Tuntuu kovin typerän teinimäiseltä koko idea, eikö Sonera ole ajatellut ettei tuo ole ehkä ihan kohderyhmä.

Onko minulle tulossa iLuuri, kuulen teidän kysyvän. On se varauksessa ja on tarkoitus mennä tuonne yömeininkiin, ihan vaikka vain osoittamaan appelifaneja sormella ja nauramaan. Ja jos sieltä jo luuri taskuun tulee niin mikäpä siinä. Mutta viimeistään perjantaiaamuna moinen pitäisi olla kädessä.

So, now it happens. iPhone 3G is coming to Finland. On midnight Sonera has a raffle for 200 "purchase permits" for an iPhone in Helsinki and in the morning some of the early reservers get their phones.

Sonera has been telling everyone about the 10,000 interested people but naturally has been very very quiet about how many actual buyers there are and how many units are coming. Not nearly the amount of interested people.

Sonera really raffles "purchase permits" (can there be a more stupid term?) for the iPhone in Lasipalatsi square before midnight. The first thousand people can enter and 200 get the permit to buy. My guess: there won't be even 1,000 interested in getting the phone. And I wouldn't be surprised if there were more media people than actual buyers.

Sonera also has a Deaf Jam "concert." It's an FM frequency transmitted live"concert" where neverheardof DJs play something. Whoa, cool, fabulous. Who cares? Most of the people probably won't be listening to that but doing something else. Feels like such a teen thing to do, Sonera probably hasn't thought that it's not the target market.

Am I going to get an iPhone I hear you ask. I have reserved one and I'm supposed to go to the night happening, even if just to point my finger at applefanboys and laugh. And if I get a phone from there already, I don't mind. But at least in the morning I should have one in my hand.

Kommentoi

Navteq LBS Challenge

10.07.2008 01.50 - mobiili 

Huomasin juuri että Navteqin LBS-kisan voittaja on valittu. Ja en ollut uskoa silmiäni: voittaja on JoikuSpot! Minulla ei ole mitään JoikuSpottia vastaan enkä itse ollut kisassa mukana, mutta minkä ihmeen takia softa, jolla ei ole mitään tekemistä paikkatietosovellusten kanssa voittaa tuollaisen kisan?

Kyllä, tiedän MapSpotin olevan olemassa, mutta sen idea on kaukana uudesta tai niin hienosta että sille olisi voiton suonut. Kisassa oli oikeitakin paikkatietosovelluksia mukana. Mutta kai tämä on jatkumoa edellisille. Widsets oli Web 2.0 -kisassa vaikkei liity siihen mitenkään jne.

Onnea vaan JoikuSoftin väelle, itse en kylläkään ymmärrä oikein. Enkä sitäkään miksi Forum Nokiassa on "LBS-Guruksi" nimetty henkilö kun ainakaan ulospäin ei näy mitään LBS:ään viittaavaa olevan (en laske Google Mapsin linkkausta GPS:ään sellaiseksi, ei vaadi mitään tietoa LBS-järjestelmistä).

I just noticed that the Navteq LBS Challenge has a winner. And I couldn't believe my eyes when I saw that the winner is JoikuSpot! I have nothing against JoikuSpot and I wasn't part of the competition but why on earth an application that has nothing to do with LBS is the winner?

Yes, I know about MapSpot, but it's idea is far from new or so great that it would be worthy of winning. There were real LBS applications taking part in the competition. But this is probably part of the continuum where Widsets is part of a Web 2.0 competition even though it has nothing to do with it.

Cheers JoikuSoft but I don't understand. And I don't also understand why Forum Nokia has named a person "LBS Guru" when there is nothing even remotely LBSish to the outside world (I don't consider integrating GPS to Google Maps as such, it requires no understanding of LBS systems).

Kommentoi

MCP, part 2

01.07.2008 11.55 - IT-ala opiskelu 

Nyt on sitten toinen MCP-testi hoidettuna, tällä kertaa 70-620 eli Configuring Windows Vista Client. Meni vähän huonommin kuin edellinen, "vain" 90,7 % oikein. Ja nyt on firma sitten Microsoft Gold Certified Partner.

Now I've taken my second MCP test, 70-620: Configuring Windows Vista Client. It was a bit worse than the previous one, "only" 90.7% correct. But now my company is Microsoft Gold Certified Partner.

Kommentit (2) | Kommentoi

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu