Symbiatch - maailma on rikki

N93 - kamera jolla ei voi kuvata ja muuta kivaa

07.11.2006 09.41 - mobiili 

Onkohan tämäkin kovin yleinen ongelma tämän laitteen kanssa vai mikähän on homman nimi. Netistä olin katsovinani että uusimmassa softassa (11.jotain) olisi korjattu kameran muistinkulutusta mutta eipä näytä kovin hyvältä. Kertokaa ihmeessä jos teillä tämä ilmenee tai ei ilmene, jos jollakulla edes tuota luuria on.

Kamerassa asetukset suurimmalla koolla (3Mpix). Jos mikä tahansa softa on taustalla auki (sähköposti, soitin jne), tulee ilmoitus ettei muisti riitä. Ja vaikka yksikään sovellus ei olisi auki voi ilmoitus tulla parin kuvan jälkeen. Ja yleensä parin kuvan jälkeen kamerasovellus jumittaa kuvan ottamiseen, kohdistus"neliö" muuttuu vain valkoiseksi ja se siitä.

Eli pitääköhän tässä formatoida koko luuri varmuuden vuoksi (vaikka senhän softapäivitys jo tekeekin) ja sitten seuraavaksi alkaa taas Nokian kanssa "keskustelemaan" tästä "ominaisuudesta" joka varmastikaan "ei haittaa ketään."

Myöskin laite tekee todella aliarvoista JPEG-kamaa (joko lukiessa tai kirjoittaessa), hyvin paljon on piikkejä ainakin omalta ruudulta katsottaessa. Pitäisi siirtää kuvia koneelle ja katsoa onko vika vain surkeassa lukutoteutuksessa.

Joka tapauksessa aika säälittävää ettei tällaisella vahvasti kuvaamiseen tarkoitetulla laitteella voi kuvia ottaa kuin heikommalla pikselimäärällä.

Sama ongelma muuten tulee heti esiin jos teet oman softan joka yrittää käyttää kameraa täysillä. Hienoa.


Toinen ärsyttävä "ominaisuus" on videokuvauksen katkeaminen puheluun. Haloo? Pitääkö tätä laitetta käyttää videokamerana vain ilman SIMmiä ja kantaa toista luuria mukana ettei vahingossa sitten katkea kuvaus juuri strategisella hetkellä? Asetusten paikka, Nokia?


Ja sitten se positiivinen asia: musiikkia kuuntelee, puhelu tulee. Musiikki loppuu, puheloit, katkaiset puhelun, musiikki jatkuu. Pop. Mutta vielä kun tämä olisi tehty kuten Windows Mobilessa eli tälle olisi vieläpä asetus eikä taas päätetä käyttäjän puolesta.


Soittosovelluksissa myös on jotain todella hämärää. Menin gallerian kautta musiikkikappalelistaan, loin kappalelistan, soittelin. Sitten meninkin suoraan Soitin-sovellukseen ja hupsista. Kappalelista ei näy siellä. Luodaanpa toinen samalla nimellä, ei onnistu kun on jo olemassa mutta eihän sitä voi silti näyttää. Hienoa! Gallerian kautta sen sijaan näkyy tämä uusikin.

Myöskin Soitin-sovelluksessa näkyy Nokian ihana välinpitämättömyys suomenkielisistä versioista (muistatteko valitukseni N70:n kamerasovelluksesta?). Meillä on sekä "kappalelista" että "toistolista." Mikä on ero ja miksi näin samanlaiset nimet? (ero on se, että kappalelista talletetaan puhelimeen multimediatietokoneeseen/muistikortille, toistolista taas on senhetkinen lista jota soitellaan)

Myöskin selaimessa on kohta "Haut", joka ei siis liity mitenkään tiedonhakemiseen vaan on loogisesti tietysti ladattavien tiedostojen lista.

Toisaalta, ei se mitään. SonyEricssonin selaimessa (joku multimediapuhelin, ei-symbian) laitat tiedoston lataukseen, ruutuun tulee tiedot. Valitset piilota, puhelin kysyy "katkaistaanko lataus?" ja jos vastaat ei, lataus katkaistaan. Muuten se vain piilotetaan. Eli juuri nurinkurin. Tätä sentään en ole löytänyt Nokialta.

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

Henrikki (anon, 08.11.2006 12.59)

Oman N73:n kamera freezailee välillä myös. Olen huomannut, että kun antaa sovelluksen avautua rauhassa ja vastaavasti kuvan tallentua eikä ala siinä välissä säätelemään, niin homma toimii 98 % varmuudella hyvin.

Profiileita pystyy onneksi vaihtelemaan aika nopeasti virtanapista..ei siis tarvi sim-korttia pois ottaa, vaan laittaa off-line tilaan videokuvauksen ajaksi.

Ei täydellinen ratkaisu, mutta näinkin voi tehdä.

(anon, 08.11.2006 21.59)

"Menin gallerian kautta musiikkikappalelistaan, loin kappalelistan, soittelin. Sitten meninkin suoraan Soitin-sovellukseen ja hupsista. Kappalelista ei näy siellä. Luodaanpa toinen samalla nimellä, ei onnistu kun on jo olemassa mutta eihän sitä voi silti näyttää."

Sinun pitää erikseen komentaa Soitin sovellusta päivittämään musiikkikirjasto jolloin se huomaa levylle ilmaantuneen soittolistan.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu