Symbiatch - maailma on rikki

Carbide.c++-kysely

24.11.2006 09.02 - mobiili ohjelmointi 

Nokialta pyydettiin kommentoimaan Carbide.c++-kyselyyn ja mainitaan se täälläkin jos joku haluaisi heille kommentteja antaa.

Itse mainitsin myös toiveena saada Carbide.VS:stä uusi version Visual Studio .NET 2005:lle. Nyt joudun käyttämään joko 2003:a tai uudessa koneessa olemaan osittain ilman projekteja koska VS.NET 2003 ei asennu 2005:n jälkeen x64-systeemeihin. Ja menin tietysti ensimmäisenä asentamaan 2005:n kun en tätä tiennyt. Carbide.c++ Eclipse-pohjaisena on itselleni ihan liian tahmea ja resurssisyöppö että siihen jaksaisin koskea.

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

(anon, 24.11.2006 20.33)

Eihän näistä Nokia hepuista ota selvää sitten itse pirukaan mitä tulee noihin työkaluihin.
VS 2005 on kaiketi sellainen tapaus, että eivät tällä tietämällä tule kehittämään add-in työkalua tuotteeseen.
Tosin olikohan Heikki Koivu joka mainitsi viestissään, että ei työkalujen kehitys Visual Studioon ole pelkästään Nokiasta kiinni.
Tosin olen kuullut, että Visual Studio 2005 rajapinnat ovat muuttuneet niin merkittävästi,
että Nokia pojilla on mennyt sormi suuhun ja keskittyivätkin Eclipseen.

Symbiatch (25.11.2006 13.28)

En tiedä kyllä kenestä se sitten olisi kiinni. Ehkä ongelma on siinä että Nokialla nuo kalut väännetään väkisin Javalla ja sitten yritetään pultata J#:lla sitä kiinni jonnekin. Tiedä häntä.

Sinänsähän Carbide.VS on hyvin yksinkertainen: luodaan projekti johon asetetaan käännöskalut oikein, laitetaan lisäoptio MMP-tiedoston generointiin ja pari muuta. Ei siinä kauheasti rajapintoja tarvita ja dokumentaatiota Visual Studion puolelta löytyy vaikka kuinka. Itsekin olen VSIP:ssä mukana mutten vielä ole ehtinyt mitään tehdä, pitänee kai itse joskus tehdä tuohon kalut. Mitä olen katsonut pieniä esimerkkejä niin itse rajapinnan käyttö on pari riviä, siihen vain sitten mitä haluaa sen tekevän. Mutta ehkä se on liian vaikeaa joillekin.

Markus Ahonen (anon, 26.11.2006 07.14) kotisivu

Moi,

Oman hajanaisen muistini mukaan VS2005 tuotteelle ei tavallisen VSIP-lisenssin nimissä voi tehdä Symbian OS -debuggeria, ellei Microsoft avaa debuggeriformaattistandardiaan Nokialle (ja kyllä, se on muuttunut merkittävästi Vs2003 ajoista). Toisin sanoen: VS2005:ttä voisi käyttää koodaamiseen, muttei debuggaukseen. Kaikki on tietysti neuvoteltavissa -- mutten tiedä mikä tilanne nyt on MSFT:n ja NOK:n välillä.

Näistä ja muistakin syistä keskitymme nyt Eclipseen, kunnes jostain kuuluu toisin.
Eclipsen suorituskykyongelmat ovat tulleet vesiselvänä esiin ko. kyselyn kautta; seuraava haasteemme onkin selvittää, mitkä hitaudet ovat niitä ärsyttävimpiä. Tämän hetken todennäköisiä kehitysalueita ovat debuggerin suorituskyvyn parantaminen ja koko editorin vaihtaiminen esim. Visual Assist / SlickEdit -tyyppiseen editoriin, jolloin UI:n reaktioaika pienenisi huomattavasti. Java IDE:n muuhun suorituskykyyn (esim. startup-aika) ei kyllä toistaiseksi näytä olevan antibioottia...

//markus

Symbiatch (26.11.2006 14.42)

No tuo debuggaus nyt ei muutenkaan toimi niin hyvin kuin voisi Carbide.vs:ssä, enemmän kaipaisi edes sitä että saisi käännettyä ja Intellisense toimisi. Saahan sen käsin tehtyä mutta mukavampaa olisi kun olisi automaattinen.

Carbide.c++:ssa annetaan ymmärtää että ilmainen versio on vain ei-kaupallisen softan vääntöön mutta en muista nähneeni selkeästi sanotun että se olisi vain siihen. Siinäkin yksi syy olla käyttämättä sitä. Jos IDE olisi edes Visual Studio 6.0:n tasolla siitä voisi jotain maksaa, mutta vielä ollaan kaukana siitäkin.

Eli kätevämpää ja varsinkin tehokkaampaa tällä hetkellä jopa editoida VS.NET 2005:llä ja kääntää komentoriviltä, ainakin minulle.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu