Symbiatch - maailma on rikki

Nokia julkaisee niche-lelun ja PR-temppuilee Linuxilla

27.05.2005 13.58 - mobiili 

Nokia julkaisi uuden "Internet Tablet"-laitteen, Nokia 770:n. Kyseessä on nettisurffailuun tarkoitettu laite, joka pyörii Linuxilla. Laitetta ei voi käyttää puhelimena (näin jotkut ovat sanoneet jo Nokian joistain kännykkämalleistakin tosin), myöhemmin VoIPpiin kylläkin.

Laite tuntuu aika kalliilta (jenkkihinta arviolta $350), varsinkin kun on saatavilla 7710, jossa on kyllä huonompi näyttö, mutta joka on samalla puhelinkin. Ja softaakin löytyy jonkin verran. Mutta kai tuolle sitten on käyttäjiä jossain päin maailmaa.

Nokia myös julkaisi ilmoituksen, jonka mukaan se ei tule nostamaan meteliä, jos Linuxin kernelissä käytetään Nokian pantentoimia asioita. Tämä ei tarkoita sitä, että Nokia antaisi luvan käyttää näitä (joka tarkoittaisi samalla sitä, että mikä tahansa GPL-lisensoitu softa voisi patenttien alaisia tekniikoita käyttää), vaan ainoastaan ettei puutu siihen. Luonnollisesti lausumassa mainitaan myös klausuuli, jossa annetaan Nokialle mahdollisuus kieltää minkä tahansa asian käyttö kunhan Nokia ilmoittaa 120 päivää kernelin julkaisun jälkeen asiasta. Siinähän sitten ihmetellään ja poistellaan tavaraa kun Nokia ei haluakaan asiaa X käytettävän. Eli PR-temppu täysin.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu