Symbiatch - maailma on rikki

N93 musiikkisoittimena, oi ei

09.01.2007 10.55 - mobiili 

Tässä siirtelin 2 gigan muistikortille hieman lisää musiikkia, aiemmin on ollut pari sataa kappaletta ja soinut ihan ok. N93:ssa sitten yritän tehdä soittolistaa ja valita kaikkia kappaleita soimaan mutta eipä onnistu.

Ensin poistin olemassaolevan soittolistan. Sanoi ok. Lisään samannimisen soittolistan. Sanoi ok. Mutta mitäs kummaa, soittolistalla on ne samat kappaleet kuin aiemmin eli soittolistaa ei tuhottukaan. Nättiä. No, tyhjätään käsin.

Sitten valitsemaan kappaleita. Soittolista muokkaukseen, lisää kappaleita, valitse kaikki, valitse merkityt, odottelua ja...reboot. Ja tämä tapahtui neljästi.

Sitten päätin kokeilla josko lisäisin vähemmän kerrallaan. Ensimmäiset kolmisenkymmentä kappaletta meni nätisti. Sitten seuraavat. Odottelua...reboot ja puhelin ei enää käynnisty. Akku irti ja käynnistyi mutta kellonaika katosi. Eli puhelimessa ei ole edes pientä paristovarmennusta kellolle.

Seitsemännellä yrityksellä homma onnistui, piti lisätä loppujen lopuksi viidessä osassa kappaleet. Ja tuo skrollaus tuossa lisäysikkunassa (joka myös on idioottimaisen pieni) on hidas mutta sen saa nopeammaksi: paina jotain kirjainta että tehdään haku, poista kirjain ja skrollaa. Toimii paljon nopsemmin.

Puhelimessa on softana 11.0.034, uudempikin olisi olemassa mutta Nokia ei vieläkään sitä anna netin kautta (pian kolme kuukautta saanut huollosta [yksikkö, ei monikko kun enää ei ole kuin yksi huolto]). Eli selvästi Nokia Software Update oli vain vastaveto SonyEricssonin softapäivitykselle tyyliin "ei me olla ajastamme jäljessä, saa meiltäkin päivitykset kotiin!" ja sitten jätettiin homma siihen.

Eli selvästikään perussoftaa ei ole tarkoitettu musiikin kuunteluun kun noin kaataa luuria innoissaan. Ja tässä taas yksi epäloogisuus Nokian käyttöliittymissä, ei olisi mennyt Nokian omista ohjeista läpi: Lisää musiikkia, Valitse, Valitse merkityt. Siis minähän jo valitsin, nyt haluaisin lisätä valitut. Ei ymmärrä eikö näitä valikoita lue kukaan ikinä?

Niin ja miksi kuulokkeiden keskinappi ei toimi samoin kuin reunan keskinappi, eli play/pause? Olisi niin nättiä kun ei tarvitsisi hamuilla puhelinta kun haluaa häirikön tullessa hetkeksi pysäyttää musiikin :P

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu