Symbiatch - maailma on rikki

Eniro lähentyy nykyaikaa

09.01.2007 11.39 - web 

Eniro oikein Kämpin lehdistötilaisuudella päätti julkistaa betaversion uudesta hakupalvelustaan. Hehkuttivat oikein lähipalveluja ja selittivät kuinka ihmiset kaipaavat tällaista. No oho, tervetuloa viime vuoteen, Eniro! Onhan sitä jo odoteltukin mutta suuri pyörä pyörii hitaasti.

Kyseinen hakupalvelu on syystäkin betassa, se on sen verran epäkäyttäjäystävällinen (ah mikä sana) ettei moista vielä voisikaan mukavasti käyttää. Ja palvelun tiedoissakin on puutteita tavan käyttäjälle mutta sellaista se on kun pohjaudutaan vain siihen tietoon mitä saadaan maksavilta asiakkailta.

Sinänsä haku on hieman parempi silti kuin Eniron nykyinen jossa pitää kliksutella kolme kertaa itsestäänselvyyksiä, nyt niitä pitää kliksutella vain kahdesti. Ehkä tuosta vielä teetetään käytettävyystutkimus kalliilla jossain ja tajutaan viat, tai sitten ei. Itse en niitä vielä tässä ala ilmaiseksi Enirolle kertomaan, katsoo nyt saavatko homman kasaan vai ei.

Toisaalta nuo ovat niin itsestäänselvyyksiä että ne huomaa hetkessä kun palvelua yrittää käyttää. Selvästikään Enirolla itse ei olla käytetty, jostain syystä.

Niin ja nätisti vieläpä rikkovat standardeja ja sanovat kuvien MIME-tyypiksi text/illegal. Ja dokumentti väittää olevansa XHTML:ää vaikka se ei ole XML:ää nähnytkään. Näin paljon sitä välitetään toimintatavoista. Surku etteivät selaimet jätä näyttämättä kuvia vaikka muuten MIME-tyyppiä seuraavatkin.

(Luonnollisesti Hain-palvelussa näitä samoja vikoja ei ole, luonnollisesti ;)

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

zache (anon, 22.01.2007 22.48) kotisivu

Teklaki on päivittäny karttaansa kohti web 2.0:aa näemmä. Vielä kun tulis Google yhteensopivat rajapinnat sekä koordinaatit ruudulle.

http://opaskartta.turku.fi/web/

Symbiatch (23.01.2007 12.10)

Pitäisiköhän sitä itsekin tehdä yhteensopivat rajapinnat, hmm... Toisaalta en tiedä onko väliä. Ehkä sillä saisi joskus käyttäjiä siirtymään, mutta katsoo nyt.

Kommentteja voi heitellä mitä Hain-karttaan pitäisi tehdä, reititykset ja muut ovat jo betassa kunhan dataa saa väännettyä tarpeeksi sopivaan muotoon. Ja luonnollisesti on jo kävelyreititys jota YTV nyt hehkutti tilanneensa WM-datalta :)

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu