Symbiatch - maailma on rikki

Forum Nokia Wiki

15.04.2007 12.24 - ohjelmointi 

Forum Nokia avasi Wikin tuossa jokin aika sitten ja pyytelivät meitä herkkusieniä kirjoittelemaan sinne tavaraa. Houkuttelivat sitten kolmella N95-laitteella, jotka annetaan parhaille tuottajille. Näkee nyt tässä kuussa kenelle menivät.

Itsekin tuonne hieman olen kirjoittanut kamaa, määrä huomattavasti pienempi kuin monilla muilla varmasti. Mutta itse yritän pysyä tärkeässä tiedossa, eikä hetken nettihaulla löytyvässä tusinatavarassa. Esimerkiksi artikkelit tyyliin "kuinka piirrän viivan tai kuvan" tai "miten teen Pythonilla Hello Worldin" ei mielestäni ole kovinkaan hyödyllistä informaatiota. Sen sijaan esimerkiksi artikkelini dokumentoimattomista ETEXT ja Setting Item List -paniikeista (vaikkakin paljon lisätietoa noihin pitäisi saada) antavat apua juuri niille, jotka tuskailevat mahdollisesti pitkäänkin ongelmien kanssa eikä dokumentaatiosta ole apua. Ja selitykseni miten luoda dynaamisesti asetusikkunoita varmasti on avustava, en varmasti ole ainoa joka ei tykkää resurssien kanssa leikkimisestä kun kokonaan koodilla tekeminen on helpompaa.

Toivottavasti tulevaisuudessa tuolla jaotellaan vielä noita kategorioita tarkemmin. Ei kovin mukavaa jos listalla on 500 aloittelija-howtoa ja muutama kymmenen edistyneemmille olevaa. Muutenkin alunperin käsitin idean olevan pääasiassa se, että kun kerran dokumentaatio on heikkoa, parannetaan sitä Wikillä (joka on tietysti Nokialle se halvin ja huonoin vaihtoehto, eivät ulkopuoliset tiedä varmaksi asioita niin hyvin kuin Nokia [tai no, ehkä tietävät jotkut mutta selvittämismahdollisuudet ovat rajallisemmat]). Nyt tuo enemmänkin näyttää siltä kuin olisi otettu SDKiden esimerkit ja tungettu Wikiin. Ei paljoa uutta siis.

Ja sitten vielä kun määrittelisivät yhtenäisen formaatin noille sivuille. Nyt siellä on kymmeniä erilaisia tapoja kirjoittaa asioita (kuten Wikeissä on normaalia, siinä yksi syy miksen pidä niistä). Ja mielenkiintoista on se, että joillain tuotteliailla esim. koodiesimerkkejä lähettäneillä on koodeissa ainakin 4-5 erilaista sisennys- ja nimeämistyyliä. Eli taitaa olla koodit ihan muualta kuin omista sormista lähtöisin (toisin kuin luonnollisesti minulla). Vahvistaa vielä enemmän tuota "siirretäänpä SDK:n esimerkit Wikiin"-ajatusta :(

Mutta toivottavasti kontribuutioni olisivat tarpeeksi hyviä ja saisin N95:n. Ja tietysti pinkin :)

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

Tommi Vilkamo (anon, 16.04.2007 13.44) kotisivu

> Wikillä (joka on tietysti Nokialle se halvin ja huonoin vaihtoehto,
> eivät ulkopuoliset tiedä varmaksi asioita niin hyvin kuin Nokia

Mielestäni tästä wikistä saataisiin isoin hyöty jos Nokialaiset pitäisivät huolta rakenteesta ja sivujen "puutarhuroinnista". Ja varsinaisen kontribuution suhteen voisi olla hyvä jos firman omat ihmiset kirjoittaisivat n. puolet ja ulkopuoliset puolet.

Itselleni tuo wiki on nykyään hieman off-topic joten en varmaan sinne käy kontribuoimassa / puutarhuroimassa.

Symbiatch (17.04.2007 10.17)

Itse kävin puutarhuroimassa tuolla artikkeleita nätimpään muotoon, olen huomannut että Nokialta muutama henkilö on myös tehnyt joitain siistimistoimia linkeille ja muille, eli siinä suhteessa näyttää ihan hyvältä. Kategoriointi on aina hankalaa mutta eiköhän siitäkin selvitä.

Tietysti pitää muistaa, että tuo on ollut olemassa vasta kuukauden (ja julkisesti auki pari viikkoa?), joten varmasti kehitystä tapahtuu. Itse ainakin pyrin olemaan mukana kehittämässä ja siistimässä niiltä osin kuin voin jotta homma toimisi.

Niin ja tänään tuli tieto että N95 on tulossa jossain välissä. Kivaa :)

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu