Symbiatch - maailma on rikki

FON toimii

24.04.2007 12.20 - laajakaista 

Yritinpä tässä saada FONia toimimaan. Haluaisin luonnollisesti sen toimivan kuten normaali WLAN-tukiasema: siltaava yhteys olemassaolevaan lähiverkkoon. Mutta eipä onnistu minun taidoillani vaikka olen WLAN-purkkeja kuitenkin asentanut useamman vuoden.

Vakiona Fonera tekee itsestään DHCP-serverin ja NATtaa kaiken liikenteen, myös privaverkossa. No, löytyyhän sieltä asetus jolla DHCP:n saa pois. Mutta sitten ei mene läpi DHCP-pyynnöt näköjään myöskään verkon toiselle puolelle. No, staattinen osoite. Toimii ihan hyvin, kunhan et halua lähiverkkoon. Sinne kun ei pääsyä ole. Argh.

Tietysti koitetaan sivuilta linkkiä jolla kuulemma saa lähetettyä emailin. Höpsis, aukeaa yhteydenottolomake. Parempi sekin kuin ei mitään, tai siis ei ole. Lomake kun yrittää pakottaa luomaan uuden tunnuksen ja valittaa että email on jo käytössä. Ja ei kuulemma tämä tunnus ole sama kuin Fonera-tunnus vaan joku toinen. Miksi sitten emailini on jo siellä? Vaihdetaanpa toinen. Sama juttu. Eli jokainen email on jo käytössä? Ehkä systeemi on rikki. Sisäänkirjautumisessa kysytään vain emailia, ei salasanaa ja sitten sanotaan että tunnus/salasana on väärin. Huoh^4.

Eli nätisti toimii, kunhan ei halua sisäverkkoon eikä halua ottaa yhteyttä FONiin. Huoh taas kerran.

Eli taitaa jäädä Fonera laittamatta käyttökuntoon, eipähän maksanut mitään ja saahan siitä vaikka verkonpainon (kaksimielisyys tarkoituksellinen).

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

aw (anon, 30.05.2007 15.40)

Jos jaksaa näpräys kiinnostaa, niin purkin haxoroiminen on helppoa.

http://freewlan.info/ -sivustolla (englanninkielinen osio väliaikaisesti nurin) on modattu fon-firmis lisäominaisuuksilla. En nyt muista onko tuossa tuota siltausta, mutta ainakin ssh-yhteys jonka kautta säätämällä voisi saada siltauksenkin toimintaan.

"Epäreilumpi" keino on sitten asentaa purkkiin dd-wrt jossa sitten ominaisuuksia riittää vaikka muille jakaa, mutta fon-hotspot ei toimi.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu