Symbiatch - maailma on rikki

Takaisin Singaporesta

21.06.2007 18.27 - matkustus 

Nyt on sitten päästy takaisin Suomeen (tai itse asiassa jo viisi tuntia sitten mutta eihän sitä heti ensimmäisenä hyökätä nettiin :). Luonnollisesti taas oli kiirusta Heathrow'ssa, joten laukut jäi Lontooseen. Melkein jäi matkustajatkin mutta BA:n väki veti fast trackin läpi ja juoksemalla ehdin koneeseen. Nyt sitten odotellaan taas milloin kamat löytyvät. Onneksi ei tänne päin ole niin hätää kamojen kanssa, mutta kyllä ärsyttää. Enpä tiedä viitsinkö BAlla lentää enää.

Takaisin tulin Lontooseen asti Boeing 777:llä ja oli World Traveller Plus -luokassa. Tilaa oli huomattavasti enemmän kuin ilman plussaa, joten nyt oli paljon mukavampi 13-tuntinen olla. Ja olin hereillä ruuan aikanakin, mutta aamiainen meni ohi. Se hoitui sitten Finnairin Airbus A320:ssa.

Voin kyllä suositella Singaporea matkakohteeksi kaikille. Jotkut sanoivatkin että se on "beginner's Asia" ja olen ihan samaa mieltä. Kaikki puhuvat englantia (jopa käytännössä ja se onkin virallinen kieli), paikka on hyvin länsimaalainen, mutta väestö kun on noin 70 % kiinalaista, 20 % malayta ja 10 % intialaisia plus muita kansallisuuksia, sieltä löytyy kaikkea. Väki on ystävällistä, ruoka on erinomaista vähän kaikkialla ja ihan kivoja nähtävyyksiäkin löytyy.

Ilmasto voi olla tukala, koska lämpötila on käytännössä joka päivä 30 asteen paikkeilla ja kosteusprosentti on korkea. Kaikkialla on kuitenkin ilmastointi, myös takseissa ja busseissa, joten ei välttämättä kauhea ongelma.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

(anon, 22.06.2007 01.13)

Juu, Nokian reissumiehellä tulee olla tieto siitä, kuinka kauan tavaroiden vaihto koneesta a koneseen b kestää. 2 tuntia on sellainen aika, ettei tässä ajassa vaihdeta pakaasia koneesta toiseen kentän logistiikasta johtuen. Rutinoitunut reissumies ei kanna lyhyen matkan puitteissa käsitavaraa kuin :
-vaihto sukat ja alushousut
-parempi paita
-paremmat housut
-passi, liput ja luottokortit

Siis pakaasia ei tarvita ollenkaan, koska paikainpäältä saa kaiken halvemmalla kuin täältä Suomesta.

Paluumatkaa varten sitä vastoin kannattaa ostaa laukku - ja sitten paikallisilta markkinoilta tavaraa loota täyteen.

symbiatch (22.06.2007 13.18)

Itse kun olen aika vähän matkustellut niin ei tajunnut ottaa edes peruskamaa käsikamoihin. Läppäri ja muut sellaiset sentään oli.

Singaporessa vaatteiden hintataso ei kyllä kauhean alhainen ollut, mutta oli sielläkin ihan edukasta kamaa. Tuliaisina tuli vain pari pehmolelua koirille ja vähän suklaata. En oikein löytänyt mitään järkevää ostettavaa.

Ensi kerralla kylläkin varaan tilaa käsikamoissa perusvaatetukselle.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu