Symbiatch - maailma on rikki

Tarjousten saannin vaikeus, osa 1

05.08.2005 15.59 - IT-ala 

Tuli aiheelliseksi hankkia tarjouksia verkosta ja palvelinlaitteista. Tietysti kuvittelin, että helpostihan se valinta käy kun on melko tarkasti selvillä mitä haluaa jne. Toisinpa kävi taas kerran.

Yritin hankkia tarjousta 1U-palvelinlaitteistoista, pääasiassa kiinnosti Dellin PowerEdge SC1425 ja HP ProLiant DL140 tai DL145. Ilmaisin siis tarjouspyynnössä toiveet prosessorista, muistitilasta, levyistä jne sekä että HP:n nämä mallit voisivat olla hyvinkin sopivia. Helppo siis antaa hintatietoja, vai mitä? Delliltä tietysti heidän malliaan vastaavat tiedot.

Lähetin tarjouspyynnön Verkkokauppa.comiin, Tietoasemaan, BusinessForumiin, eKanavaan ja Smartitiin. Surkeaa oli vastausten saanti. Tietoasema tarjosi melko nopeasti (samana tai seuraavana päivänä vastaus) itse rakennettua vaihtoehtoa, jonka hinta kylläkin oli kalliimpi kuin merkkikoneiden enkä usko heidän tarjoavan on-site -takuita, varsinkaan seuraavaksi päiväksi. Kuitenkin jäi hyvä maku suuhun (lupasivat laskea kyllä HP-tarjouksenkin jos haluaisimme). Verkkokauppa.com, BusinessForum ja Smartit eivät edes vastanneet (kai heille tuollainen neljän palvelimen toimitus on liian pientä). eKanava toimitti myös samana tai seuraavana päivänä vastauksen, jossa tarjous (ei siis vain listahinnat), saatavuustiedot jne. Jäi hyvä maku tästäkin.

Dell ei aluksi vastannut sähköposteihin mitään. Sitten keksin suuryrityspuolella olevan suoran tarjouspyyntömahdollisuuden kunhan vain kasaa halutun kokoonpanon. Tein sitä kautta pyynnön, tuli ilmoitus että on tehty konfiguraatio- tai hintamuutos, kävin katsomassa. Ei mitään muutosta. Outoa.

Sen jälkeen soitin heille ja juttelin hetken tarpeista. Kyselin että onko neljä palvelinta liian pieni että saisi tarjousta, sanottiin että tietysti saa tarjouksen, ei mitenkään liian pientä. Lähetin sähköpostilla suoraan tälle henkilölle tiedot ja hän sanoi yrittävänsä saada tarjouksen samana päivänä. Lähetti kylläkin viestin myöhemmin että saan seuraavana aamuna heti tarjouksen, ei ehtinyt samana päivänä.

Seuraavana aamuna sitten (ärsyttävää kun ovat tunnin "jäljessä" kellossa, sai odottaa kauan ;) tuli viesti, että SC1425 on niin alas hinnoiteltu, etteivät voikaan antaa tarjousta. Eivät myöskään myy ilman levyjä ja muisteja ollenkaan koneita (nämä kun olivat heillä paljon kalliimpia kuin muuten ostettuina). Samalla kysymistäni PDA-laitteista ja muista tuli kyllä tarjous.

Lopulta päädyin tilaamaan Dellin tuotteita, koska hintataso oli kuitenkin järkevä ja saatavuus hyvä (HP:n palvelimia olisi saanut yhden heti, loput kolme joskus kuukauden päästä). Tein tilauksen ja viikon päästä olivat koneet perillä.

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu