Symbiatch - maailma on rikki

OS X/VMware ja muisti / OS X/VMware and Memory

02.03.2008 10.56 - IT-ala 

Olen tuskaillut OS X:n muistinkäyttöä, joka saattaa liittyä myös VMware Fusioniin. Ensimmäinen kuva on sen jälkeen kun käyttis on ollut pari päivää päällä ja VMwarea on ajeltu. Muistia on 3,5 gigaa käytössä ja se ei vapaudu vaikka aktimonitorin mukaan softat eivät sitä kaipaa (kyllä, kaikki prosessit näkyvissä).

Tässä jos yrittää käynnistää softia jotka kaipaavat vähän enemmän muistia ja tehoja (esim. Aperture 2:n testiversio), tahmaa niin kauheasti eikä muistia anneta käyttöön. Nättiä.

Jälkimmäinen kuva on käynnistyksen jälkeen. Nätisti 3 gigaa enemmän muistia käytettävissä. Ota tästä sitten selvää onko vika käyttiksessä vai VMware typerästi pitää muistia varattuna vai mikä. Toisaalta, VMwaren virtuaalikoneillekaan ei ole annettu kuin 1,5 gigaa muistia joten ei liene syynä siihen että kolme gigaa katoaa. Mutta tiedä häntä.

I've been quite pissed off at OS X and it's memory usage which could be related to VMware Fusion. The first image was taken after the OS has been running for a couple of days and VMware has been used. Memory usage is 3.5GB and it is not freed even though Activity Monitor doesn't show any processes that would require the memory (all processes showing).

In this state if I try to start applications that require a bit more memory and power (like Aperture 2 trial, everything will be very sluggish and the memory is not freed. Nice.

The latter image is after reboot. 3GB more for use. So is it the problem of OS X or is VMware keeping memory in its use even though it's not running or what. Though VMware VMs have only 1.5GB of memory allocated to them so I can't understand why it would lose 3GB. But you never know.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Seppo (anon, 04.03.2008 10.09)

Se muisti, joka on vapaana on turhaa... Sama onko se kaupan hyllyllä vai vapaana koneessa..
Eli käyttis ottaa kaiken käyttöön. Tietenki se priorisoi käynnissä olevia softia, mitä muutakaan?
Jos haluat, että softan käynnistys ei tahmaa, niin elä koskaan sammuta sitä. Helppoa ja kivaa...

Todennäköisesti muisti uppoaa käyttöjärjestelmän levyvälimuistiin. Unix pohjaiset koneet eivät rajoita välimuistin kokoa, vaan kaikki otetaan hyötykäyttöön. Jätä vaan softat pyörimää ja lakkaa ihmettelemästä muistin "kulutusta"

Symbiatch (anon, 04.03.2008 10.50)

Ei, tästä ei ole kyse. En nyt ihan ensimmäistä kertaa käyttiksiä käytä :)

Aktimanageri ilmoittaa seuraavat tiedot:

- Wired, eli väkisin muistissa pidettävä, kernelin jne muisti
- Active, eli käytössä sillä hetkellä oleva muisti
- Inactive, eli juuri suljettujen softien jne jättämä muisti jota voidaan käyttää sitten jos käynnistää saman softan uusiksi
- Free, eli vapaa

Kuvakaappauksista näkee selvästi, että aktiivista muistia, eli ajossa olevien softien muistia, on käytössä 1,3 gigaa. Ja jos laskee kaikkien ajossa olevien softien muistinkulutuksen, ei pääse edes puoleen gigaan. Tässä se ongelma piilee. Samoin jostain syystä swappia on käytössä puolisen gigaa, vaikka mikään ei sitä tarvitse.

Kyse ei siis ole levyvälimuistista tai muustakaan, vaan todellakin siitä, että käyttis väittää ajossa olevien softien tarvitsevan paljon enemmän muistia kuin sitä on. Softat kun on sammutettu, kuten prosessilistasta näkee.

Ja en oikein voi jättää softia pyörimään kun ongelma on juurikin siinä että käyttis "kadottaa" muistia jolloin softia ei voi ajaa. Ja inaktiivista muistiakaan ei anneta uusille softille käyttöön vaan pidetään mustasukkaisesti siitä kiinni. Eli vika ei ole näppiksen ja tuolin välissä :)

Symbiatch (anon, 04.03.2008 10.52)

Niin ja tämä sama ilmiö on muillakin käyttäjillä näkyvissä, varsinkin näiden muistia paljon kaipaavien VMware Fusionin ja Aperturen kanssa. Pitänee kysyä VMwarelta onko heillä joku typerä systeemi joka varastaa muistin pysyvästi itselleen vai mitä.

Mutta on se hyvä että OS X:ää ei tarvitse käynnistää uudelleen tällaisten takia kuin muutaman päivän välein, XP:tä ja Vistaa joutuu buuttailemaan kerran vuodessa.

(anon, 04.03.2008 18.01)

Väännänpä asista Windows-asian.

Onkohan Windowsissakaan muistin hallinta yksiselitteisesti nähtävissä mistään (task manager,performance counters tai memory profiler )?

Josko Samilla on tiedossaan jokin linkki tai kirja kerrottavaksi missä yksiselitteisesti kerrottaisiin Windowsin muistin halllinnan mekanismit ja käytännöt, niin laitappa linkki palstalle.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu