Symbiatch - maailma on rikki

Elämä voittaa / Life Prevails

11.03.2008 20.30 - IT-ala 

Windows Server 2008 + Macbook

Tulipahan sitten kyllästyttyä melko lopullisesti OS X:n sotkuihin puolen vuoden käytön jälkeen. Järjestelmä kun on "helppokäyttöinen", eli "me päätämme miten teet asiat, tyydy siihen tai mene pois." Joten päätin mennä pois.

Esimerkiksi Finder vs Explorer. Finderissä ei hakemistopuuta, joten tiedostoja siirtäessä pitää joko odotella kansioiden pompahtamista auki ja selailla pitkiä polkuja tai sitten avata kaksi ikkunaa joissa vedellä. Explorerissa vaan vetää hakemistopuussa haluamaansa paikkaan. Puhumattakaan siitä että Finder ei tue tiedostojen leikkaamista, joka on erittäin kätevää Explorerissa. Valikossa moinen valinta kummittelee, kuin piruillakseen.

Myöskin aimmin mainitsemani muistin katoilu on todella ärsyttävää ja tekee järjestelmästä käyttökelvottoman hetkessä.

iTunes on sanotusti bloattihirviö Windowsissa. Hassusti silti OS X:ssä se rantapalloilee jatkuvasti ja hidastelee, Windowsissa täsmälleen sama kirjasto (täsmälleen samat tiedostot, kirjasto mukaanlukien) pyörii nätisti, vidcastit latautuvat eikä mitään ongelmia. Hassua.

Eli tästä lähtien käyttöjärjestelmä on Windows Server 2008. Pyörii loistavasti Macbookissa, kunhan haki näytönohjaimelle ajurit Inteliltä ja netistä latasi uusien Mac Proiden ajurilevyn. Jostain kumman syystä Apple ei tarjoa päivityksenä "vanhoihin" Leopardeihin 64-bittisiä ajureita, mutta uusissa Pro-laitteissa tulevat mukana. Ja jostain syystä ei tueta touchpadin napautusta vaan pitää painaa nappia.

Virtuaalityöpöydät tulivat nätisti VirtuaWinin kautta ja toimii paremmin kuin OS X:n Spaces. Ei pakkovaihda pöytää kun avaat tiedoston latautumaan toiseen softaan, ei häiritsevää ja hidastavaa animaatiota, ei rumaa ja sotkevaa HUDia. Vain työpöydät, se siitä.

Suosittelen siis lämpimästi vaihtamaan OS X:n 64-bittiseen Vistaan (Vista SP1 on binääreiltään sama kuin Windows Server 2008) niin hommat sujuvat. Enää puuttuu hibernaatiopakotus, sleep-tila kun vie akkua tässä laitteessa aika paljon.

Mutta kyllä se tästä. Nyt voi oikeasti tehdä töitä eikä tarvitse kärsiä käyttiksen jumailuista.

I finally got totally bored using OS X after six months of use. The system is "user friendly" which means "we decide how you do things, live with it or go away." So I decided to go away.

For example Finder vs Explorer. In Finder there is no directory tree, so if you want to move files you have to either wait for folders to pop open and go through long paths or open two windows and drag between them. With Explorer you just drag the files to where you want in the directory tree. Not to mention that Finder doesn't have cut for files, which is a very nice feature in Explorer. The cut selection is in the menu, just pissing on the user.

Also the memory problems I mentioned before are totally annoying and make the system unusable in no time.

iTunes is said to be a bloated monster in Windows. Funny, in OS X it's constantly hanging and making me wait and in Windows with the exact same library (exact same files, even the library file) there is no problem. Everything works smoothly, vidcasts download nicely etc. Very strange.

So starting now my operating system is Windows Server 2008. Works very well in my Macbook. I just had to get display drivers from Intel and downloaded 64bit drivers from the Net for new Mac Pros. For some strange reason Apple won't support "old" Leopards with 64bit drivers. They are only included in the new Pro devices. And for some reason the drivers don't support tapping the touchpad, I have to click the button.

Virtual desktop is provided by VirtuaWin which works better than Spaces in OS X. No forced change of desktop when opening a file in another application, no annoying slow animations, no ugly distracting HUDs. Just the desktops, nothing more.

So I very much recommend everyone to change from OS X to 64bit Vista (Vista SP1 is the same binary as Windows Server 2008) and you'lle get things done. The only thing missing is forced hibernation, this machine uses quite a lot of battery when sleeping.

But this'll do. Now I can actually get work done and I don't have to suffer the slow operating system.


Niin ja jos haluat asentaa WS2008:n tai Vistan ja ainut mitä saat on kysely tyyliin "1. 2. Select boot method" niin se johtuu siitä että levyllä on sekä BIOS- että EFI-boottimahdollisuus ja Applen rauta on niin ihanaa ettei näppäimistö toimi tuossa vaiheessa pätkääkään. Lataa siis oscdimg.exe (esim KAIK-paketissa, joka on 1,2 gigaa kylläkin) ja sano sille loitsu oscdimg -bX:\boot\bootsect.com X:\ C:\image.iso ja polta kyseinen image. Tämän jälkeen ei ole kuin yksi boottivaihtoehto niin asennus käynnistyy nätisti. (X: on DVD-asema, C: on minkä haluatkin)

Oh, if you want to install WS2008 or Vista and all you get is a prompt like "1. 2. Select boot method" it is because of the dual BIOS/EFI boot on the DVD and Apple's hardware is so nice that the keyboard won't work while booting. So download oscdimg.exe (included at least in the KAIK, which is 1.2GB though) and use the command oscdimg -bX:\boot\bootsect.com X:\ C:\image.iso and burn the resulting image. After this there is only one boot method and installation will start as it should. (X: is the DVD drive, C: is whatever you want)

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Eikäku (anon, 20.07.2008 21.09)

Olen itse asentamassa windows server 2008:ia macbookkiini ja törmäsin samaan ongelmaan. oscdimg ei nyt kuitenkaan toiminut ihan mainitsemallasi tavalla. DVD:llä on nimittäin noita pidempinimisiä tiedostoja, joten oscdimg tarvitsee -n option. Lisäksi tuo halusi ruikuttaa imagen maksimikoosta (oscdimg olettaa, että haluat tehdä cd:n?), josta pääsi eroon -m optiolla. Niin ja vielä lopuksi mainittakoon, että tuo bootsect.com onkin oikeasti .exe :)

Mitäs eroa noilla bootsect.exe:llä ja etfsboot.com:lla muuten on? Applen forumilla joku neuvoi käyttämään tuota jälkimmäistä?

Rimpsuksi siis kokonaisuudessaan tuli oscdimg -n -m -bX:\boot\bootsect.exe x:\ c:\image.iso

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu