Symbiatch - maailma on rikki

Ketteryys on in?

04.03.2005 14.02 - IT-ala 

Accenture kovasti mainostaa itseään yrittämällä tuoda "ketteriä ohjelmistokehitysmalleja" yritysten käyttöön. Sentään itsekin osaavat sen verran sanoa, että kyseessä on vanha juttu jo, mutta kai sitä pitää silti lämmitellä kun ei muutakaan ole millä uutisiin pääsisi.

Kyseessä on siis malli, jossa tehdään tärkeimmät toiminnallisuudet ensin, jotta saadaan softa tärkeimmiltä osiltaan heti tuotantoon. Hurja idea, itse en ole ollut tällaista toteuttamassa kuin vasta vuosikaudet. Kyseessä on ihan luonnollinen iteratiivinen kehitysmenetelmä, jota parhaiten voi käyttää räätälöidyissä ohjelmistokehityshankkeissa. Luulisi kenen tahansa ymmärtävän, että ensin lähdetään tärkeimmistä ja sitten tehdään niitä vähemmän tärkeitä.

Ai niin, kyse on softa-alasta. Siellä normaalit toimintatavat ja maalaisjärjen käyttö ovat aika vieraita käsitteitä. Todennäköisesti ainakin Accenturella, kun näin kovalla voimalla näitä hienoja menetelmiään toitottavat. Omien sanojensakin mukaan ovat nyt vasta saaneet pari projektia tällä tavalla tehtyä. Ja kolme vuotta ovat ihmetelleet koko mallia. Ehkä senkin ajan olisi voinut käyttää tuotteiden tekemiseen, mutta mikäpäs minä olen näistä asioista tietämään, enhän ole konsultti...

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu