Symbiatch - maailma on rikki

iPhone SDK, devel etc

10.07.2008 02.09 - mobiili ohjelmointi 

Piti sitten käydä lataamassa iPhone SDK Applen sivuilta. Yllätyin huomatessani sen olevan vielä betakamaa. Ja kuitenkin nyt on jo toinen laitemalli tulossa. Myöskään ei ole mitään mahdollisuutta testata softia itse laitteessa. Tähän on mahdollisuus vain niillä jotka ovat ensimmäisinä rekisteröityneet ja maksaneet Applelle tästä ilosta. Ja uusia ei tuohonkaan oteta enää, ainakaan betavaiheessa.

Tutoriaaleja ei juurikaan ole, esimerkkikoodit heittelevät virhettä sivuilla ja osaa videoistakaan ei löydy. Hienoa toimintaa Applelta, osoittaa taas miten paljon kiinnostaa luoda alustan ympärille oikea kehittäjäympäristö joka ruokkisi myös laitemyyntiä. Mutta eihän sitä tarvitse ruokkia kun kaikkihan haluavat iPhonen jo muutenkin.

Myöskin on aika ikävää että pitää maksaa $99 siitä ilosta että pääsee jakelemaan ilmaissoftia. Sinänsä tietysti karsii surkeimmat viritelmät pois mutta varmasti karsii myös hyödyllisiäkin. Mutta eihän tämä Applea kiinnosta.

Näkee nyt kauanko menee että homma lähtee sujumaan paremmin, eiköhän se ensi vuosikymmeneen mennessä...


(12.7.) Nyt on tullut sitten finaali-SDK ja osa kehittäjistä on saanut tietoa että heidät on hyväksytty mukaan kehittelemään softia. iPhone devcenter ei kylläkään vielä sitä tajua eikä oikein toimi, mutta eiköhän se siitä. Esimerkkikoodit eivät enää heittele virhettä ja muutenkin näyttää menevän etiäpäin. Hyvä Apple, vielä kun minullekin tulisi tieto että pääsen tunkemaan softaa itse laitteeseen ja leikkimään. Eikun siis tekemään töitä.

I downloaded the iPhone SDK from Apple's pages. I was surprised to see that it's still beta even though the second device is coming out. There is also no possibility to test the applications on actual devices. Only those who registered and paid Apple early enough can do that. And Apple isn't accepting any more applications, at least in the beta phase.

There are nearly no tutorials, sample sources yell error on the pages and some videos are unavailable. Nice work, Apple, shows how much you care and want to get a viable developer community around the platform. But why should they care, everyone wants iPhone anyway.

It's also quite annoying that you have to pay $99 to be able to release freeware. Naturally this will weed out the most idiotic applications but it'll probably also cause some usable applications not to come out. But Apple doesn't care.

We'll see how long it takes to get things rolling. Maybe next decade...


(12.7.) Now the final SDK has arrived and some developers have gotten a reply that they've been accepted for the development posse. iPhone devcenter doesn't know this though and doesn't really work but I think it'll get there soon. Sample sources work without error and things seem to be going forward. Good Apple, now all I need is a reply that I've been accepted too. Then I could put some stuff into the phone and play. Erm, I mean work.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Mikael Teljä (anon, 10.07.2008 12.33)

Mahtaa olla hapan SDK ja todella hapan puhelin ;)

yks tyyppi vaan (anon, 14.07.2008 07.33)

"Mutta eihän sitä tarvitse ruokkia kun kaikkihan haluavat iPhonen jo muutenkin"

...ei muuten ole totta...

Symbiatch (anon, 15.07.2008 19.39)

Hys. Etkö lukenut kirjoitustani "iSteve tietää parhaiten"? Älä ikinä väitä vastaan iStevelle. Ikinä. Muuten tulee miehet omenoissa ja vie pois.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu