Symbiatch - maailma on rikki

Nokia BH-503

02.09.2008 10.35 - mobiili 

Sain eilen Nokia BH-503 -kuulokkeet ja olin hyvin kiinnostunut testaamaan niitä, varsinkin kun minulla on BH-501:t kovassa käytössä ja olen niihin ollut tyytyväinen. Näihin taas en ole niin tyytyväinen lyhyen käytön jälkeen.

Napit ovat mukavammat BH-503:ssa ja niitä on enemmän. Skip/kelaus toimii myös esimerkiksi iTunesin kanssa, mutta vain jos iTunesilla on fokus (ei kuulokkeiden vika). Äänentoisto on mukavan pehmeä, kuten oli BH-501:lläkin. Ei ole nyt molempia käytössä että voisi verrata vierekkäin. Musiikinkuunteluaikaa luvataan jopa 13 tuntia ja lataus kestää korkeintaan 75 minuuttia. Ei siis huono.

BH-501:ssä oli muovinpalaset jotka menivät korvan taakse ja kuulokkeet pysyivät todella hyvin korvilla ja oikeassa kohdassa. BH-503:ssa tällaiset on heitetty pois ja kuulokkeiden pitäisi pysyä paikoillaan pelkällä puristusvoimalla. Tästähän tulee sitten kompromissi: joko rutistetaan korvat linttaan eikä kuulokkeita voi käyttää tai sitten ei puristeta tarpeeksi ja kuulokkeet eivät pysy päässä. Näissä valittu jälkimmäinen. Paikallaan ollessa pysyvät melko hyvin, mutta pelkkä tuolista ylösnousu saattaa tipauttaa kuulokkeet ainakin optimikohdasta pois. Korvat saa kyllä tungettua sangan ja kuulokeosan väliin, mutta ainakin itselleni tuntuu aika epämukavalta.

Myöskin BH-501:n kiva taitto-ominaisuus on poistettu ja BH-503:t ovat täysin kiinteät. Tämä ei kauheasti haittaa, edelliset olivat kuljetuksessa paksummat, nämä hieman leveämmät. Ja mukana tulee kangaspussukka kuljetukseen. Aika turhake toisaalta, mutta estääpähän sotkeentumista hieman laukussa pitäessä.

Eli lyhyesti: hyvä ääni, hyvä akunkesto, hyvä koko, mukavat ohjausnapit, huono päässä pysyminen. Melkeinpä voin suositella, vaikkakin BH-501 on omasta mielestäni parempi kokonaisuus. Käytettävyys ennen ulkomuotoa.

Yesterday I received Nokia BH-503 headset and I was very interested in testing them. I have Nokia BH-501 and I have used it a lot and I've been very satisfied with it. This model wasn't that good.

The buttons are nicer than in BH-501 and there are more of them. Skip/rewind/fast forward works also with e.g. iTunes but only if it's focused (headset is not to blame). Sound is nice and soft as is with the BH-501. I don't have both of them with me so I can't do a real comparison. Music listening time is promised to be 13 hours and charging takes maximum of 75 minutes. Not bad at all.

BH-501 had plastic pieces that went behind the ears and the headset was held in place very well. BH-503 doesn't have those and should stay in place with just the pressure. This forces a compromise: either the pressure must be so strong that it hurts the ears or not enough pressure so the headset will fall. The latter is the case for BH-503. When stationary, the headset stays on somewhat well, but just standing up might make them fall. You can put your ears between the band and the speakers but at least for me it feels a bit uncomfortable.

BH-501 was foldable, BH-503 is rigid and static. This is not a problem, this set is takes a bit larger area when stored, BH-501 was thicker. You also get a fabric bag for storage. Quite useless, but at least it will help to keep the set a bit cleaner in your bag.

In a nutshell: good sound, good battery time, good size, nice buttons, not so good keeping on. I can almost recommend, though BH-501 is to me better. Usability before appearance.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu