Symbiatch - maailma on rikki

Kuka on taustalla Feissarimokissa?

03.02.2011 09.41 - viihde 

Niin moni hihittelee "feissarimokille" nykyään, mutta onkohan monikaan pysähtynyt miettimään mikä on instanssi tuon takana? Tuskinpa, sen verran löyhästi nykyään väki tietojaan levittelee kaiken "hauskan" perässä.

Sivuilla ei kerrota yhtään ketkä sitä ylläpitävät. On vain mystinen FMTeam. Ja nyt sivusto on osa "viihdenurkkaa", josta myöskään ei kerrota omistajatietoja. Miksi ei?

Domaintiedot on luonnollisesti salattu palveluntarjoajan toimesta. Sieltä ei omistajatahoa löydä. DNS-palvelut on palveluntarjoajalta. Sähköpostit Googlelta. Mitään tietoja ei saa irti.

Mikä voi olla syynä sille, että pelätään kertoa kuka palvelun tarjoaa? Pelätään, että joku suuttuu kun omia juttuja retostellaan? Ja luulevatko omistajat oikeasti saavansa mainostajia palveluun, jos eivät edes kerro minkä instanssin kanssa sopimus mainonnasta syntyy? Yksityishenkilön? Toiminimen? Osakeyhtiön? Joulupukin?

Lähetän tästä viestin myös tuonne mystiselle tiimille ja mielenkiinnolla odotan vastaavatko ja selittävätkö tilannetta. Kuitenkin suosittelisin ihmisiä taas kerran hieman miettimään mitä tekevät ja minne asioitaan levittelevät. Kasvottomille ei ainakaan.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

FMteam (anon, 03.02.2011 20.38) kotisivu

Pysymme toistaiseksi nimettöminä suojataksemme itseämme sekä materiaalin lähettäjiä näin nätisti sanottuna sekopäiltä. Olemme jo saaneet tappouhkauksia, mutta jotenkin ne tuntuvat lievemmiltä sähköpostissa, kuin ruskeassa paketissa kotiovella. Uhkaukset eivät ole tulleet julkaistujen juttujen kohteilta, vaan syystä tai toisesta vauhkoontuneilta mielipuolilta.

Sivuiltamme löydät yksityisyys- ja tietosuojakäytäntömme, joita noudatamme. Emme myy tai muulla tavalla levittele käyttäjiemme yksilöiviä henkilötietoja eteenpäin. Emme pakota ketään sivuillamme esiintymään omalla nimellään, mutta vastaavasti toivomme samaa suojaa meille.

Mainosedustajamme on ulkopuolinen osakeyhtiö, jonka tiedot ovat selvillä yhteistyökumppaneillemme. Mainosedustajamme toiveesta emme myöskään julkaise heidän tietojaan kaikkien nähtäville, sillä he saattaisivat virheellisesti joutua vihapostin kohteeksi.

Mitään hämärää ei siis ole tekeillä ja itse asiassa pidämme parempaa huolta käyttäjiemme yksityisyydestä, kuin moni avoimesti omalla nimellään toimiva yritys. Esimerkkinä Facebook itse, joka luovuttaa yksilöiviä henkilötietoja mainostajille ja sovellusten tekijöille sekä muuttaa yksityisyysperiaatteitaan mielivaltaisesti todella tiheään tahtiin.

Lopuksi vielä pieni tarina siitä, miten sain selville, että Facebook todella jakelee näitä tietoja ilman lupaamme huolimatta siitä, mitä sopimuksessa sanotaan:

Siskoni oli klikannut epämääräistä sovellusta, joka sitten lähetti roskapostia hänen nimellään kaikille hänen kavereilleen. Huom. sovellus lähetti siis sähköpostia, ei Facebookin sisäisiä viestejä. Kummallista tässä kuitenkin on se, että myös minä sain tämän viestin, vaikka sähköpostiosoitteeni ei ole näkyvissä siskolleni. Se ei ole asetusten mukaan näkyvissä kenellekään muulle, kuin itselleni, enkä käytä sitä mihinkään muuhun, kuin kirjautumiseen Facebookiin. (Kaiken lisäksi käytän vielä Facebookiin selainta, jolla en vieraile millään muulla sivustolla, jotta heidän Tykkää-nappinsa ei pysty keräämään evästeitä kaikilta vierailemiltani sivustoilta ja yhdistämään tietoja minuun.) Tahallaan tai tahattomasti Facebook siis kuitenkin luovutti sähköpostiosoitteeni tämän sovelluksen käyttöön ja roskapostin virtaus alkoi.

Symbiatch (anon, 04.02.2011 00.01)

Eli mitään salailtavaa ei ole, mutta salailemme silti. Selvä homma.

Pera (anon, 06.02.2011 21.47)

Humppa ja hömppä myy kuin häkä. Ei siinä sen enempää tarvita. Ilmiö on havaittavissa myös iltapäivälehtien kohdalla. Mitä enemmään potaskaa kirjoitetaan, sitä paremmin suhteessa potaska käy kaupaksi asiallisiin kirjoituksiin verrattuna.
Surullista mutta totta.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu