Symbiatch - maailma on rikki

Nokia hyvä, Microsoft paha?

09.03.2005 17.48 - IT-ala 

Vuonna 2004 myytiin 14,4 Symbian-pohjaista älypuhelinta. Nokian markkinaosuus näistä oli 78%. Lopuista monet käyttävät Nokian Series 60 -alustaa, eli sen markkinaosuus on vielä suurempi.

Nokia tunkee väkisin puhelimien mukana esimerkiksi Realin mediasoittimen, selaimen jne. Näitä et saa pois puhelimesta, et voi vaihtaa niitä toiseen ja jos niistä löytyy jokin turva-aukko, se on voivoi. Joudut käymään huollossa päivittämässä, jos sittenkään sitä korjataan (vrt. Nokian Bluetooth-aukot joita ei kai vieläkään ole korjattu).

EU:n edustajan mukaan heillä ei ole tietoja Nokian tai Symbianin tekevän mitään väärää. Olisiko siis Microsoft voinut välttää jatkuvat taistelut mediasoittimesta ja selaimesta vain jakamalla yrityksen kahtia? Sitten olisi saanut laittaa nämä ohjelmat Windowsin mukana ja mitään pahaa ei ole tehty? Vai onko kyseessä totaalinen kaksinaismoralismi?

Odotan innolla EU%3An tarkempaa vastausta asiasta, en ainakaan itse hyväksy sitä, että joudun tuhlaamaan puhelimeni muistitilaa Realin huonoihin tuotteisiin, mieluummin päätän itse mitä puhelimeen haluan. Mutta ei kai se ole minun asiani, pitäisi olla kilpaileva yritys joka nostaisi metelin. Tai no, ei tarvitse olla kilpaileva, olihan Nokia yhtenä kantajana Microsoftia vastaan nostetussa jutussa. Nokian ja Microsoftin kilpailuala? Älypuhelimet, ei mediasoitin. Eli pelkääkö Nokia Microsoftin saavan jalansijaa puhelimissa ja yrittää kampittaa keinolla millä hyvänsä?

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

Henrikki (anon, 17.04.2005 14.21)

Huikan eri asia lienee se, että pakottaako käyttäjän käyttämään omaa mediasoitintaan tai levittää yhteistyökumppanin soitinta.

Kahdelta aidosti eri yhtiöltä tulevat tuotteet ovat tosiaan eri asemassa kuin saman yhtiön tuotteet joita vielä tuetaan lisenssisopimuksissa olevilla kilpailunrajoituslausekkeilla.

Kuinka monta puhelimeen tarkoitettua mediasoitinta "luotettavalta" yhteistyökumppanilta on muuten vielä markkinoilla?

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu