Symbiatch - maailma on rikki

Opensource-softat toimivat, osa 38573295

16.03.2005 10.28 - IT-ala 

Yritän käyttää Thunderbirdiä sähköposteihin, se kun vaikuttaisi aika hyvältä softalta sinänsä. Kuitenkin siinä on kivoja pieniä vikoja, jotka estävät sen aika tehokkaasti.

Virheilmoitukset

Softienhan ei tarvitse antaa virheilmoituksia, eihän? Esimerkiksi jos yrität kirjoittaa nyysseihin ja softa antaa valita profiiliksi sähköpostitiliin merkityn profiilin, lähetä-nappia painaessa on ihan ok heittää viesti bittitaivaaseen ja olla mainitsematta käyttäjälle. Eikös?

On myös ok avata viestikansio IMAPilla ja näyttää käyttäjälle ettei ole viestejä tullut vaikka oikeasti softa ei osaa avata yhteyttä. Tästähän ei kannata antaa virhettä, eihän?

Useita tunnuksia samalla serverillä

Yritän tosiaan käyttää samaa postipalvelinta mutta usealla tunnuksella. Thunderbird ei tästä selviä vaan yhtäkkiä lopettaa juttelun, näyttää nykyiset viestit eikä anna virhettä. Vasta jos kirjoitat viestin ja lähetät, sanoo softa "ai sori, en voikaan tallettaa sitä sent-kansioon, yritänks uusix?" Jos vastaat kyllä, ei TB kuitenkaan ikinä saa yhteyttä auki. Sanot ei, viesti menee sen siliän tien. Eli et saa kuitenkaan talteen juuri kirjoittamaasi viestiä, jos se vaikka katoaa postipalvelimella tai vastaanottajan filttereihin.

Thunderbird on siis vallan tyypillinen open source -softa: virheilmoituksia ei viitsitä antaa, perustoimintoja ei viitsitä testata ja laitetaan versionumeroksi 1.0 jotta saadaan edes joku käyttämään, vaikka oikeasti ollaan kaukana toimivasta. Pitäisiköhän tyytyä Outlookiin...

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu