Symbiatch - maailma on rikki

Navicore taipuu?

23.08.2005 00.04 - mobiili 

Navicoren "päivityksistä" ja muista on ollut hurjasti juttua uutisryhmissä ja nyt vaikuttaisi jotain olevan tapahtumassa. Navicore on luvannut vaihtaa kesäkuussa tai myöhemmin ostetut Personal Scandinavia 2005 -ohjelmistoversiot uusimpaan. Outoa tässä vain on se, että verkkosivuillaan tätä eivät suostu kertomaan. Eli onko kyseessä kenties yritys saada pidettyä päivitysrumba minimaalisena kun tavallinen käyttäjä ei tätä asiaa tiedä?

Useampikin henkilö on pyytänyt laittamaan tiedon reilusti sivuille näkyviin mutta vielä sitä ei siellä näy. Saas nähdä miten käy. Joka tapauksessa koko "päivitys"politiikka on ollut hyvin sekavaa ja selittelyjä saa kuulla laidasta laitaan. Huvittavimpana tietysti se, että tällainen tuote olisi jotain uutta ja ennenkuulumatonta, tai että tällaiset "päivitykset" ovat ihan uutta tällä alalla. Hassusti kyllä on karttoja, sanakirjoja ja tietosanakirjoja toimitettu laitteille vuosikaudet ja näissäkin ihan on ohjelmisto ja sisältö yhdessä. Navicoren edustaja piti tätä niin poikkeuksellisena. Ja on niitä päivityksiä tehty ohjelmistoalalla myöskin vuosikaudet, joten turha selitellä. Tietysti on erilaista päivittää ohjelmisto massamedialle, mutta ei se ole mikään syy olla tarjoamatta päivitystä kenellekään ilman suurta rahasummaa.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

TJH21 (anon, 02.09.2005 00.16)

Ei se Navicore mihinkään taivu. Asiakkaat tosin taipuu jatkossa muiden ohjelmistojen käyttäjiksi. Itse en ainakaan enää aio maksaa Navicorelle senttiäkään tuotteesta joka "vanhenee" puolessa vuodessa ja siten pitäisi maksaaa lähes uuden ohjelman hinta päivityksestä. Ei kiitos. Seuraavan kerran kun haluan uutta kartaohjelmaa hankin todennäköisesti TomTomin.

navigaattori (anon, 09.12.2005 10.01)

Kyllä olin pettynyt Navicoren tapaan hoitaa päivityksiä. Itse ostin ohjelman huhtikuussa ja minulle kerrottiin, että kun tulee uusi versio niin lähetät vain heille muistikortin niin saat päivitetyn tilalle. Hinnasta ei puhuttu mitään. Silloin heillä oli jo tieto, että kesäkuussa tulee uusi versio. Kun sitten syksyllä kysyin päivitystä niin hintaa olisi ollut uuden ohjelman verran?! Näinkö tämä yhtiö kohtelee vanhoja asiakkaita. Minun päivitys kyllä vaihtuu kilpailijan tuotteeseen.

navigaattori (anon, 25.01.2007 11.30)

Sama päivityssekamelska vaan Navicorella jatkuu. Nyt kun tuli uusi 2007 versio niin version 2006/1 ostaneille tarjotaan ilmaiseksi päivitystä 2007 versioon vain tietyn ajan eli maaliskuun loppuun 2007, mutta vain niille, jotka ovat aktivoineet 2006/1 tuotteensa 1.9.2006 jälkeen. Miksi kummassa näin? Miksi päivitystä ei tarjota kaikille 2006/1 tuotteensa ostaneille? Navicoren päivityspolitiikka on ollut perin kummallinen koko sen olemassa olon ajan. Aina vaaditaan maksua jokaisesta uudesta päivityksestä puolen vuoden välein. Navicore on perustellut, ettei kukaan ohjelmistotalo tarjoa päivityksiä ilmaiseksi. Haloo Navicore! Kyllä suurin osa tarjoaa ilmaiset päivitykset, kun on tuotteensa ostanut. Päivityksiä saa tietyn ajan ilmaiseksi. Navicore myy tuotteensa jo vanhentuneena, kun vaatii jo uutta maksua puolen vuoden välein. Olisi kohtuullista myydä tuote ja antaa siihen ilmainen päivitys esim. 10 vuodeksi. Hintaan nähden 10 vuotta olisi kohtuullista. Mallia kannattaisi katsoa virustorjuntaohjelmien päivityspolitiikasta.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu