Symbiatch - maailma on rikki

Nokia + J2ME kivittää... itsensä

14.11.2005 07.03 - mobiili ohjelmointi 

J2ME + Nokia, siinäpä yhdistelmä. Selvästi tulee sellainen olo, että Nokia ei missään nimessä halua tukea Javaa hyvin, koska se vähentäisi Symbianille kehittävien määrää. Ja jos kaikki kehittäisivät J2ME-softia, nehän toimisivat useammissa malleissa (joo, justiin), jolloin S60 ei olisikaan välttämättä niin kauhean houkutteleva.

Ensimmäinen huomio oli kamera-APIn puuttuminen. Nokia on kyllä hehkuttanut 3650:n tultua kuinka tukevat multimedia-APIa ja kameraa sen kautta, mutta mitenkäs kävikään sen jälkeen? Eipä toimi esimerkiksi 6260:ssa. MM-API kyllä löytyy, muttei kameraa. Hienoa. Ja mikä parasta: Nokian "emulaattoreissa" tämä kyllä toimii!

Seuraavaksi esimerkiksi MIDP 2.0:ssa tullut kiva uusi ChoiceGroup-tyyppi: POPUP. Kyllähän se tuettu on, mutta entäs kun sieltä pitäisi saada palautetta kun valinta vaihtuu? Ei sitä tarvitse tietenkään tukea. Ei vaikka taas kerran (uudempi) "emulaattori" sitä tukee. Vanhemmista emulaattoreista on ollut mainintaa, etteivät nekään tukisi.

Samaan liittyy myös tekstikenttien palautteen saaminen. Nokian laitteissa saatat saada eventin kun olet muuttanut tietoa JA siirryt toiseen kohtaan. Eli jos sinulla on vain yksinäinen tekstikenttä ruudulla, et saa ikinä mitään vihjettä sen muuttumisesta.

Eli on se mukavaa, että Nokiakin pitää huolta että toteuttaa yhtenäisiä rajapintoja kiltisti. Tai voihan olla, ettei Nokia itse J2ME-toteutuksiaan tee, mutta voisi silti jonkinlaista laadunvarmistusta olla. Mutta toimiihan nuo ChoiceGroupit ja tekstikentät esimerkiksi 9500:ssa, joten eihän siinä mitään sitten...

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu