Symbiatch - maailma on rikki

.NET 2.0 beta2 ulkona

22.04.2005 08.45 - IT-ala 

Visual Studio 2005 ja .NET 2.0 beta2 tulivat ulos jo yli viikko sitten, oudon hiljaisissa merkeissä. Kyseessä kuitenkin on melkein valmiit tuotteet, grafiikat ovat kohdallaan jne. Tiedossa on myös APIt jotka poistuvat lopullisessa tuotteessa, muuten kaikki pysyy samana. Nämä versiot sisältävät myös Go Live -lisensoinnin, eli voit käyttää tuotantokäytössä kunhan rekisteröidyt.

Visual Studiossa on ASP.NETin puolella vielä pienoinen ongelma, josta juttelin Brian Goldfarbin kanssa aiemmin. Voi olla että huomioni tuli liian myöhään eikä sitä enää korjata lopulliseen versioon.

Ongelma on siinä, että normaalisti sivusto luodaan tietysti webjuureen. Visual Studion mukana tuleva webserveri taasen komennetaan käynnistymään siten, että sivusto näytetäänkin muualla, eli http://localhost:12345/projekti/. Tässä on sitten hieman hankalaa tehdä sivustoa, jossa kaikki linkit viittaavat juuren kautta, kun ne eivät toimikaan omalla koneella testatessa. Sama tulee myös jos käyttäjä haluaa tehdä useita applikaatioita, joista yksi onkin http://domain.tld/mun/projekti/. Eipä onnistu senkään testaaminen tällä.

Toivottavasti ehtivät tämän korjata, yksinkertainen asetuksen lisäys ei pitäisi olla kauhean iso asia, muuten joutuu asentamaan serverin testikäyttöön että voi oikeasti tutkia toiminnan.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu