Symbiatch - maailma on rikki

Opera sortuu arvailemaan

08.02.2006 14.01 - mobiili web 

Huomasin tuossa, että Opera 8.50 S60:lle näköjään yrittää informoida virheellisistä XHTML-sivuista. Yrittää siksi, että se kirjoittaa siihen kohtaan sivua jossa virhe on XML-parserivirheen ja jatkaa matkaansa. Ei kovin käyttäjäystävällistä.

Oikea toimintatapahan olisi hylätä koko sivu, jos XML:ssä on virhe, mutta näköjään sitten sorrutaan arvailemaan mitä tarkoitetaan ja häiritään peruskäyttäjää vielä sekavalla ilmoituksella. Voi tietysti miettiä kumpi on parempi, jättää näyttämättä vai arvata. Arvailujen takia vain olemme nyt HTML:n osalta totaalisen sekavassa tilassa ja XHTML:n piti pelastaa maailma. Ei näköjään pelasta, jos selaimet ottavat tämän linjan.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

zache (anon, 09.02.2006 14.29)

Niin no, minun mielestäni se olisi täysin kestämätön ratkaisu jos selain ei näyttäisi sivua ollenkaan. Wappihelvettiä on ollut ihan riittämiin, tietty olisi kiva jos jostain näkisi, että sivu on selaimen mielestä rikki ja siitä tarkempaa debuggia.

Symbiatch (anon, 09.02.2006 17.53)

Sehän se ongelma on. Joku ilmoitus pitää antaa, mutta se että se laitetaan keskelle sivun sisältöä on aika ikävää. Ja tavan käyttäjä tietysti lopettaa selaimen käytön jos siitä saa jatkuvasti jotain "huono sivu, paina OK jos haluat nähdä sen silti"-ilmoituksia.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu