Symbiatch - maailma on rikki

Symbian 9 ja rahastus

09.02.2006 12.51 - mobiili 

Tero Lehto kirjoitti Symbian 9:n tuomista uusista ongelmista ja kommentoinkin asiaa. Laitan vastineeni myös tänne, koska tuli vähän pitempi kirjoitus.


Tuo nyt keksitty "ei sitten oteta verkkoyhteyksiä ilman maksuja"-tekniikka on luonnollinen jatko rahastukselle. Kuten uutisessasikin sanoit, softasta pitää maksaa jatkuvasti rahaa sertifiointitahoille. Minkälaista ohjelmistotuotantoa tällainen ruokkii? Korkeintaan sellaista jossa revitään rahaa ja paljon.

Entäs sitten pienemmät softat? Kympin tai pari maksavia softia on paljon, nyt uuden version tullessa joudutaan maksamaan taas usean lisenssin verran turhasta. Joten ei kannattane moisia sitten tehdä näille puhelimille. Entäs kun tehdään räätälöityjä järjestelmiä yhdelle asiakkaalle? Maksetaan taas jokaisesta versiosta isot rahat. Ei varmasti kukaan asiakas halua ryhtyä tällaiseen.

Toivottavasti tämä suunnitelma aiheuttaa ison loven laitteiden myyntiin ja ihmiset kertoisivat, etteivät osta moisia tuotteita. Surku vain ettei kuluttaja moisesta mitään ymmärrä. Tehokäyttäjä saattaa olla ostamatta, jos softaa ei löydy, mutta tavan tallaajalle riittää hienot kuoret ja kamera.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

symbbari (anon, 09.02.2006 15.02)

Lainaus tietokonelehden uutisesta
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=25978&tyyppi=1

"Ilmaisohjelmille oma julkaisutapansa

Koska ilmaisten freeware- ja open source -ohjelmien kehittäjien ei voida odottaa maksavan sertifikaateista, ovat Symbian-yhteistyöyritykset kehittäneet näille oman julkaisutapansa. Freeware Route to Market tarkoittaa sitä, että kehittäjät saavat sertifikaatin ja allekirjoituksen ohjelmalle ilmaiseksi, jos se katsotaan laadukkaaksi ja täyttää yhtiöiden asettamat ehdot.


Ilmaisohjelmien allekirjoituksesta ja sertifioinnista huolehtii Cellmania. Ohjelman taustalla ovat Symbian-käyttöjärjestelmän vahvimmat tukijat Nokia, Sony Ericsson, UIQ Technology ja tietysti Symbian itse. Ohjelman tavoite on edistää ilmaisten ja avoimen lähdekoodin (open source) ohjelmien tarjontaa uuden Symbianin kiristyneen tietoturvamallin jälkeen."


Symbiatch (anon, 09.02.2006 17.52)

Ilmaissoftia voi tehdä "ilmaiseksi", mutta pitää huomata tuo "jos" tuolla. Mikä tahansa softa voidaan olla ottamatta mukaan ilman sen kummempia perusteluja ja ehtoja voi asettaa vaikka millaisia.

Jos kaikki siirtyvät Symbian ysiin, se olisi aikamoinen onnenpotku esimerkiksi Windows Mobile -laitteille, jos niitä osattaisi markkinoida oikein.

Not so imortant (anon, 13.02.2006 00.24) kotisivu

Josko merkkijonojen (deskriptoreiden) käsittely on turvallista symbian järjestelmessä, niin miksi huolestua merkkipohjaisen datan siirrosta verkon yli esim. HTTP:lla ?

Josko on mahdotonta saada aikaan ns. puskureiden ylivuotoja datan lähetyksessä verkon yli (deskriptorit plus käyttis hoitaa turvallisuuden kuten mainostavat ), niin miksi sitten laittaa pannaan taikka maksulliseksi turvalliset ohjelman osat vaatimalla normaaleilta verkonylioperaatiota käyttäviltä ohjelmilta Signed-maksu ?

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu