Symbiatch - maailma on rikki

Kiinnostusta ilmaiseen geokoodauspalveluun?

15.03.2006 16.15 - IT-ala 

Nyt kun dataa on, harkitsen josko tarjoaisimme geokoodauspalvelua ilmaiseksi, eli siis koordinaatin mukaan voisi hakea lähimmät osoitteet (sillä tarkkuudella kuin Digiroad ne antaa) ja osoitteella voisi hakea koordinaatit. Olisikohan tällaiselle miten paljon kiinnostusta? Tietysti ei-kaupalliseen harrastekäyttöön.

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

Janne Jalkanen (anon, 15.03.2006 17.04) kotisivu

Saattaisi hyvinkin olla...

Zache (anon, 15.03.2006 17.26)

Olisi ja miksi tyytyä tuohon. Tehkää saman tien sellainen, että dataa saisi käyttää myös kaupallisesti jos kysyy kohteliaasti luvan.

Luulen että mielenkiintoisempi kuin koordinaatti->osoite mappaus olisi osoite->koordinaatisto muunnos, johon ei myöskään ole mitään laillista menetelmää freeware koodaajille. Jollei lasketa sitä, että rippaa dataa muista palveluista/softista.

Symbiatch (15.03.2006 20.31)

Molemmin päin olisi tarkoitus tietysti tarjota, osoite <-> koordinaatti. Kaupalliseen käyttöön antamista pitää miettiä, ehkä joku sopivan kevyt hinnoittelu voisi olla riittävä tuohon. Asiaa tutkitaan.

Esa Ojala (anon, 16.03.2006 11.07) kotisivu

Kysyntä repeää mahdottomuuksiin siinä vaiheessa kun Google julkaisee Suomen katukartat. Näin on käynyt muissakin maissa. Google Mapsin API ei nimittäin päästä käsiksi Google Localin geokoodaukseen, vaan jokaisen karttasivun tekijän on järjestettävä geokoodaus itse.

Tuo,jos sinulla on käsissäsi myös reverse geocoding eli osoite koordinaateista, se on kova juttu. Olen nähnyt lukemattomia kyselyitä moisen perään Google Maps APIn keskustelufoorumilla. Se on Jenkeissäkin kiven alla.

Ehdotan, että rajaat haut johonkin tiettyyn lukumäärään/päivä/IP-osoite. Se joka tosissaan tarvitsee paljon hakuja päivässä, on todennäköisesti tekemässä businesta ja on valmis maksamaan sinulle.

Kiitoksia nimettömän vihjeen antajalle.

Symbiatch (16.03.2006 12.02)

"Ehdotan, että rajaat haut johonkin tiettyyn lukumäärään/päivä/IP-osoite. Se joka tosissaan tarvitsee paljon hakuja päivässä, on todennäköisesti tekemässä businesta ja on valmis maksamaan sinulle."

Suunnitelmissa on joko tuollainen tai sitten rekisteröitymisen avulla "n hakua/päivä"-tyyppinen ratkaisu. Täysin rajoittamattomaan toimintaan ei ole järkeä lähteä.

zache (anon, 16.03.2006 21.51)

Miksi nuo olisivat jenkkilässä kiven takana kun datat (TIGER data tms) on public domainia? Tietty se vaatii jonkun verran vaivaa säätää siitä jotain hyödyllistä, mutta ohjeita siihenkin löytyy...

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu