Symbiatch - maailma on rikki

Nokia myönsi puoliksi vikaa 6680:ssa

09.04.2006 19.32 - mobiili 

Nokian takuupuolen edustaja myönsi, että jos puhelimessa pitää datayhteyttä koko ajan auki (ei siis asetuksella "tarvittaessa" vaan "automaattisesti"), saattaa (ainakin) 6680:ssa esiintyi jumittamista. Tämäkin vain muodossa "ethän käytä tuossa asennossa? se voisi aiheuttaa tällaisia ongelmia." No, en käytä, mutta käytän kyllä datayhteyksiä siten, että yhteys on auki jatkuvasti (IMAP, IRC jne). Eli nyt sitten myönnettiin sinänsä vika. Mutta ei kaupan purkua (Nokian mielestä ei kuulu heille, kuluttajaneuvojan mukaan kuuluu myös Nokialle jos niin vaadin). Näkee miten käy.

Myöskin kun Päämies-huollossa Mannerheimintiellä vaihdettiin puhelimen koneisto, taidettiin mokata jotain. Puhelimen kuuluvuus nimittäin heittelehtii ihan hurjana. Paikoissa joissa ennen oli täysi kuuluvuus, nyt ei 2G-verkossakaan välttämättä ole kuuluvuutta ollenkaan. Onkohan antenni huonosti kiinni tai muuta mukavaa. Pitänee tästäkin mainita, ei oikein jaksa tällaista kädettömyyttä huolloiltakaan.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Mene ja tiedä (anon, 12.04.2006 23.29)

Asiaa sen enempää tuntematta tapauksessasi 6680 asian kanssa,
mutta olisiko niin, että 6680 on hiukka vajaa RAM muistiltaan,että tuottaapi ongelmia kolmansien osapuolien ohjelmien toimivuuden kanssa.

Vapaata RAMmia kaiketi 6680:een jää n. 3 MB kun luuri on käynnistetty
ns. tavallisen käyttäjän tekniikalla.

Symbiatch (13.04.2006 08.01)

Tuolloin on jo jotain sekaisin puhelimessa, normaalisti siellä pitäisi olla ~8 megaa muistia, joka kylläkin menee hyvin nopeasti varsinkin jos käyttää Javaa.

Mutta katsotaan mitä Nokia tähän sanoo, nyt on jo viikko vierähtänyt eikä mitään vastausta. Taitaa olla isot pyörät pyörimässä vai alkoiko taas tyypillinen "ei puhuta tolle, se on ilkeä"-toiminta, kuten aiemminkin.

Mene ja tiedä (anon, 13.04.2006 19.02)

Sorry, erehdyin 6680 ja 6630 RAMmmien määrissä.

Kun 6630 on bootattu ja kun Messaging,Contacts, Calendar, Camera, Gallery, Web ja Log ovat käynnissä, niin ohjelmoijalle jää vapaata RAMmia n. 2.5 MB ?.

6680:ssa on varmaankin tuo mainitsemasi n. 8 MB käytettävissä ohjelmoijan tarpeisiin kun kapula käynnistetään 1. kerran.

Näin sitä harrastaja erehtyy jo tuoteiden numeroiden kanssa heti alkumetreillä.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu