Symbiatch - maailma on rikki

Ennustus: Vanjoen seuraava hehkutus

13.04.2006 10.16 - mobiili 

Tuossa joku oli huomannut Nokian sivuilla N70- ja N90-mallien muuttuneen "multimediatietokoneiksi." Aiemminhan N90 oli "kuvaamislaite."

Vanjoki on hehkuttanut uutisissa kuinka Nokia on maailman suurin MP3-soitinvalmistaja ja digikameravalmistaja ja vaikka mitä. Ennustankin että seuraavaksi Vanjoki kertoo uutisissa Nokian olevan maailman suurin (multimedia)tietokonevalmistaja, kunhan N-sarja on hieman laajemmassa käytössä.

Sopivasti termejä muuttamalla saadaan aina asiat näyttämään siltä miltä halutaan. En minä kutsuisi Nokian kännyjä (N90 poislukien) digikameroiksi, en kyllä MP3-soittimiksikaan. Vai onkohan Dell maailman suurin MPEG4-soitinvalmistaja, heiltä kun tulee hurjasti tietokoneita Windows XP:llä ja onhan siinä MPEG4-koodekit mukana...

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

Jukka Eklund (anon, 13.04.2006 14.03) kotisivu

Nokia on jo jonkun aikaa johdonmukaisesti kutsunut Nseries-sarjaa Multimedia computers -nimellä. Luontevaa että myös jo myynnissä olevien termit on muutettu. Eli veikkauksesi on varmaan aika hyvä.

Sovelias (anon, 14.04.2006 17.03)

http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=12&news_id=52524

Tuolta
"Kännykkäjätti Nokia aikoo nousta ensi vuonna maailman suurimmaksi tietokonevalmistajaksi."

Symbiatch (18.04.2006 09.31)

No tietysti, olenhan tuonkin uutisen tainnut lukea aikoinaan ja unohdin.

Eli vedetään takaisin, on jo tapahtunut. Mutta haluaisinpa nähdä kyllä sen että N-sarja (joka nyt on ainoa "tietokonesarja" Nokialla) päihittäisi esimerkiksi Dellin tietokonemyynnin. Tai siis ei, en haluaisi, jos niissä vielä on Symbian silloin.

Sovelias (anon, 18.04.2006 13.58)

Nyt vedän ihan hatusta lukuja, mutta jos Dell myy vuodessa 40milj(mutu)(* pc:tä, niin viidennes Nokian myydyistä päätelaitteista pitäisi olla "tietokoneita" (mm. N ja E saraja) jotta noin kävisi, Ilmeisesti Nokian kokonais (kpl)myynti kasvaa nopeammin kuin Dellin, joten "tietokoneiden" osuus ei tarvitsi olla noin suuri.

Ratkaisevaa on varmaan se millaisia "tietokoneita" kehittyvissä maissa aletaan ostamaan, uskon että siinä on "älykkäillä" puhelimilla hyvät mahdollisuudet.

Sitä päivää saadaan varmaan odottaa että tutkimusyhtiöt tilastoisivat Nokian merkittäväksi PC tietokonevalmistajaksi. Mutta kamera ja MP3 soitin tilastoihin voi vakavammin eksyäkkin.

(* en nopeasti löytänyt kokonaismarkkinoiden kokoa, enkä Dellin kappelemääristä myyntiä, mutta markkinaosuus ilmeisesti lähenee pikkuhiljaa 20%:a, ja alan markkinoiden arvellaan kasvavan <5% vuodessa.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu