Symbiatch - maailma on rikki

Windows Mobile 5 -elämä alkaa

07.05.2006 08.25 - mobiili 

Nyt on sitten Qtek 9100 hankittuna ja pääsee kehittämään sinnekin tavaraa. Hain ainakin pitäisi portata ja epäilen ettei ole kovinkaan iso asia. Näkee nyt miten käy.

Laitteen käyttö tuntuu aluksi vähän hassulta, siitä on aikaa kun olen viimeksi Pocket PCitä käytellyt. Ensimmäinen ärsyttävä piirre löytyi heti: vanhassa iPaqissani (3630) oli Compaqin task manager -softa. Tästä en vakiona löytänyt kuin Start-Settings-System-Memory-Running Programs ja on vähän liian monen mutkan takana. Meinaan jos Puttyn käynnistää, olisi ihan kiva päästä takaisinkin siihen helposti. Jos meinaan ikonista painaa, se haluaa käynnistää vain uuden yhteyden. Netistä varmaan löytyy tähänkin sopiva softa.

ActiveSync on aiemmin ollut ongelmaton, mutta nyt ei. 4.1 asentuu, kännykkä tunnistuu ja virtuaaliverkkolaite näkyy. Mutta laitetta ei tunnisteta, ei millään. Kokeilin resettiä kytkettynä, silloin yhtäkkiä löytyi joku sync-laite, mutta ei sekään asiaan vaikuttanut. Ja laitetta kun ei voi päivittää ilman ActiveSyncciä niin ei voi edes kokeilla toimisiko sitten uudempi ROM.

Aiemminkin ActiveSyncissa on ärsyttänyt se, että laite pitää ensin partneroida kaapelilla. Vasta sen jälkeen voi yhtyä verkon, IR:n tai BT:n läpi. Olisi Ihan Kivatm jos laitteen voisi kytkeä muutenkin, varsinkin kun ei yhteyttä nyt tunnu saavan. Ohjekirja ei sano mitään muuta kuin "asenna ja kytke", ActiveSync samaten ja troubleshootterit vain selittävät palomuureista mutta ei niilläkään merkitystä näytä olevan. Ärr.

Niin ja näyttö kääntyilee näppiksen mukana, tähän olisi kiva saada optio että näyttö pysyy samassa tilassa aina. Tympeää kun SSH-yhteyden läpi koko ajan heilutellaan näytön kokoa eestaas, eihän tuota nyt taskussa voi pitää näppis auki. Ja ääkköset ei toimi Puttyn kanssa kun eivät ole suoraan näppäiminä, tietysti.

Pitää vielä enemmän tutkailla ja yrittää saada yhteys auki että saisi päivitettyä. Sitten voi vääntää softaa ja maailma pelastuu jne.


Ja sitten selvisi, että ei ollut vain DHCP Client päällä. Tämäkin olisi hyvä selittää jossain, en ainakaan törmännyt tähän missään troubleshootterissa (mutta se ei meinaa mitään, hypin aina niitä niin nopeasti läpi). Mutta josko nyt sitten synkkaisi.

Ja sen verran vielä, että infrapunalla sain lopulta menemään läpi kunhan potkin hard resettiä jne. Eli laitteen kai saisi myös BT:llä paritettua kunhan asetukset laittaisi. Parin tunnin taistelun jälkeen siis USB-yhteys toimi ja sain päivitettyä kakkosversion ROMmin sisään. Ja sen jälkeen ei olekaan ollut ongelmia piuhalla tai BT:llä synkkailla.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jukka (anon, 07.05.2006 08.45) kotisivu

Mäkään en koskaan saanut WM5-konetta ja ActiveSynciä toimimaan, vaikka pitäisi olla plug-and-play. Softapalomuuri voi olla syypää, siitä löytyy artikkeli MS:n sivuilta.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu