Symbiatch - maailma on rikki

Lindholm puhuu mobiilihausta

12.05.2006 10.44 - mobiili 

Huomasin tuossa Digitodayn artikkelin Mobiilihaun tieto on kateissa. Siinä Christian Lindholm puhuu paikkatietohauista ja jotenkin tuntui juttu tutulta. Halutaan etsiä palveluja läheltä. Halutaan profiloida käyttäjää. Halutaan yhteisöllisyyttä. Ihmisten voitava itse lisätä tietoja ja kommentteja. GPS on kiva, muttei aina käyttökelpoinen. GSM-solupaikannus olisi pop, kunhan ei toimi operaattorin kautta. Hmm, miten tämä on niin tuttua...

Ai niin, teimmehän ohimennen tuollaisen Hain-palvelun, jossa on GPS-paikannus, GSM-paikannus ilman operaattoria, palveluhaku, voi kuka tahansa lisätä tietoja, betaversiossa arvostelut ja kommentoinnit ja entistä paremmat kategorioinnit jne. Siksihän se kuulosti tutulta.

Pitänee heittää mailia ja vihjata jos ei ole vielä tätä huomannut. Ja jonkun Dan Mellingerin mukaan Yahoo! muka kehityksen kärjessä, höpsistä! Ai niin, se olikin suurista kärjessä. Mutta ei se suuruus paljoa auta, jos ei ole tietoa sieltä mistä käyttäjät haluaisivat.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

zache (anon, 12.05.2006 14.31)

Hei, miten tuon 'Seurannan' pitäisi toimia? Ilmeisesti siitä varten pitäisi rekisteröityä, mutta ilmeisesti sitä ei voi vielä ainakaan julkisesti tehdä?

Sitten kivoja feature ominaisuuksia tuohon seurantaan... joku rajapinta jolla kysyä käyttäjän sijainti esim webbisivulle voisi olla pop.

Esimerkiksi sijainnin mukaan personoituva kotisivu voisi olla aika veikeä.

Symbiatch (12.05.2006 16.11)

Tämä on sarjassamme "kun ehtisin tehdä ohjesivuston kuntoon", olisi vähän selkeämpi. Rekisteröityä voi kyllä, esimerkiksi telkussa.fi, jutut.fi jne kautta ja sitten kirjautua sovelluksessa sisään.

Tuo osio on pian työn alla kun sitä tarvitaan muutaman erityisryhmän käyttöön enemmänkin, tällä hetkellä siinä on muutamia ongelmia tosiaan käyttää.

Ja tietysti Hain-veppikarttaan tulee "etsi lähin henkilö" ja muutenkin sijaintitietoa saanee ulos, ehdotuksia voi aina heitellä.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu