Symbiatch - maailma on rikki

N70 käytössä

05.06.2006 09.16 - mobiili 

Nyt on sitten N70 käytössä, joten pitää siitäkin kirjoittaa kommentteja. Ei mikään uusi luuri, mutta toivotaan että on parempi kuin 6680, jolla ei tehnyt mitään. Lisäilen tänne asioita taas sitä mukaa kun niitä huomaan.

Plussat

 • hyvä koko
 • kamera parempi kuin edellisissä, videokuvallakin tekee jo jotain eikä ole pelkkää blokkimoskaa
 • medianäppäin on "togglaava" eli kertapainallus tuo näkyviin haluamasi ohjelman, toinen painallus palaa edelliseen ohjelmaan
 • kameralle on toinenkin nappi vaakakuvaukseen ja se tallettaa kuvan oikein eli käännettynä 90 astetta
 • 3G on pirteä
 • puhelimessa tuntuu olevan sopivasti potkua
 • muistia käytettävissä yli 20 megatavua

Miinukset

 • punainen luuri sulkee senhetkisen softan eikä vain palaa idleruutuun, tämä on typerintä mitä tiedän, pitäisi olla asetus
 • ainakaan minä en meinaa saada kameran läppää auki yhdellä kädellä
 • näppäimistö muutenkin pieni ja OK-nappia painaessa monesti painan oikealle tai alas
 • ensimmäisenä oikeana käyttöpäivänä kaatui 3 kertaa (IMAP-yhteys koko ajan auki, jossain välissä soitin musiikkia, IRC välillä auki, eli ei mitään raskasta)
 • BT-yhteyksissä on pientä häikkää kuten 6680:ssakin, mutta tässä ei tunnu kovin usein ilmenevän
 • muistikortin luukku on hankala avata, aina pelkää että se lähtee kokonaan irti, samoin kortin työntäminen sisään on aika hankalaa pieneen koloon vähänkin isommilla sormilla
 • uusi laturin plugikoko, täytyy aina raahata mukana joko laturia tai helposti hukkuvaa välikappaletta, muuten todennäköisyys löytää tuttavilta sopiva laturi on ~0,2 % kun aiemmin se oli 98 %.
 • jos kerran on LED-"salama", miksei voi tehdä kuten SonyEricsson ja antaa mahdollisuutta käyttää sitä taskulamppuna
 • ei voi säätää varoitusäänille voimakkuutta ja puhelin huutaa piippejä vähän joka välissä sitten, WMobilessa voisi säätää jokaiselle oman äänenkin halutessaan. tässä pitää pitää varoitusäänet poissa ettei rasita lähelläolijoita
 • Java-softien äänenvoimakkuutta ei voi säätää. kokeilin mukana tullutta lumilautailupeliä ja sammutin saman tien kun huusi niin lujaa ettei sitä kehtaisi kuin kotona peiton alla käynnistää
 • jos tulee viesti kun kuuntelet musiikkia, musiikki katkeaa eikä sitä jatketa ilman käyttäjän toimia
 • puhelu katkaisee musiikin, eikä sitä jatketa ilman käyttäjän toimia

Toivottavasti kaatuilu ei jatku, muuten tämäkin on täysin turha kun softat eivät pysy käynnissä. En tiedä onko samaa 3G-ongelmointia kuin 6680:n kanssa vai vain sattumaa.

Puhelimeen on tehty myös kielipäivitys ja se ei ainakaan täysin toiminut. Kun avaa musiikkisoittimen ja se päivittää listaansa, tulee ruutuun teksti tyyliin "a processar" joka ei minun mielestäni kovin Suomea ole. Pitänee mainita asiasta, tiedä mitä muuta on vielä väärällä kielellä.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin vaikuttaa ihan ookoolta, pitää vain opetella painamaan tuota mikäsennimionkaan valikkonäppäintä ja sitten poistu jos haluaa idleruutuun. Rasittavaa kun ennen riitti punaisen luurin painaminen.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Hmmm... (anon, 05.06.2006 16.14)

"pitää vain opetella painamaan tuota mikäsennimionkaan valikkonäppäintä ja sitten poistu jos haluaa idleruutuun"

Tuplanapautus valikkonäppäimelle vie myös idleen.

Symbiatch (06.06.2006 09.45)

Näinhän se menee nopeammin, kiitoksia. Ei ole tullut kokeiltua kun tottunut punaiseen näppäimeen.

Känny on nyt tasaisesta kaatanut itseään 2-3 kertaa päivässä, käynnissä vain IMAP-yhteys ja IRC. Ei näytä kovin hyvältä. Onkohan minulla joku käänteinen vaikutus kännyihin, tietokoneet toimivat aina nätisti kun olen hellä, kännykät eivät...

Symbiatch (06.06.2006 10.07)

Näköjään nyt sitten kun satuin puhumaan puhelimessa samalla kun oli IMAP-yhteys ja IRC puhelin jumitti totaalisesti. Puhelu ei katkennut ennen kuin vastapuoli katkaisi, valikkonäppäin ei tehnyt mitään. Taskilistan sai juuri ja juuri auki. Sieltä kun tappoi Viestit-sovelluksen palasi puhelin noin minuutissa perustilaan ja tappoi myös IRCin.

Vaikuttaa siis tosi toimivalta, olisikohan tuo viestisofta ihan susi.

nico (anon, 09.06.2006 01.24) kotisivu

Unohdit radion - se on parasta mitä puhelimessa on!

Symbiatch (09.06.2006 08.48)

Ai niin, radio. Sitä ei juuri itse ole tullut käytettyä enkä meinaa muistaa että sellainen edes on. Visual Radiohan on täysin turha viritelmä, varsinkin kun täällä olevat kaksi kanavaa ovat operaattorisidottuja. En tajua miksi.

Mutta puhelin jatkaa kaatuiluaan verkkoa käytettäessä, pitää tutkia mitä sillä ei saa tehdä.

Pawel (anon, 09.06.2006 22.13)

Moi Sami,

Mikä firmwaren-versio sinulla on N70:ssa ? Näppäile puhelin-näytössä *#0000# saadaksesi sen selville. Joskus firmwaren päivitys korjaa merkittävätkin ongelmat ja saattaa jopa muuttaa tai poistaa ärsyttäviksi kokemasi toiminnot ja ominaisuudet. Vaikka ostit sen äskettäin, siinä voi olla hyvinkin vanha firmware jos puhelin on ollut kaupan hyllyllä. N70:lle viimeinen virallinen versio lienee 5.x tämän vuoden maaliskuulta.

Symbiatch (10.06.2006 10.20)

Pawel: Uusimman päivitin heti ensimmäisenä eli 5.0609.2.0.1, 01-03-06. Ja siinä missä nuo päivitykset joskus korjaavatkin asioita, aika monia asioita lakaistaan maton alle kun eivät ilmene kovin monilla. Päivitän aina softat uusimpiin ja nyt pitäisikin Nokialle lähettää korvausvaatimus (heidänhän kuuluu maksaa matkakulut kun takuussa päivitetään), kunhan olisi kaikki laput tallessa :P

Huomasin hurrrrjan bugin musiikkisoittimessakin juuri. Soittolista soimaan, valitse random päälle, katso mikä biisi lukee ruudussa. Paina takaisin, valikosta siirry: nyt soitetaan ja hupsista. Ruudussa lukee ihan eri biisi. En voi tällaista käyttää! ;)

Eniten kyllä ärsyttää se ettei soittimelle saa edes sanottua vakioasetuksena randomia ja toistoa päälle. Mikä ihme siinä on että tuotteet jätetään täysin vaillinaisiksi? Pelätään että käy sama kuin Microsoftille ja softantekijät haastavat oikeuteen kun ei softa myy kun vakiosoftia ei voi korvata ja ovat tarpeeksi toimivia?

SS (anon, 11.06.2006 12.41)

""heidänhän kuuluu maksaa matkakulut kun takuussa päivitetään""

Niin no, kuluttajalle usein kuuluu, jos tuotteessa virhe ja jos sen korjaamisesta on myyjän/valmistajan toimesta syntynyt kuluja.

Sinät et ilmeisesti tuossa tilanteessa ole kuluttasuojan tarkoittama kuluttaja, ja vaikka olisit, niin onko tuotteessa virhe. Valmistaja ei liikoja lupaile laitteeseen tomivuutta.

Juha (anon, 25.06.2006 00.39)

Joo, lakkasi toimimasta yhtenä kauniina aamuna, ei mitään ihmeellistä syytä.
Mikä muuten on se pieni ruutu vasemmassa yläkulmassa?

Koodiorja (anon, 24.07.2006 16.28)

Tuo "Punainen luuri tappaa aktiivisen applikaation" on ehdottomasti yksi huonoimmista S60 3rd ed. uusista ominaisuuksista. Mitä lie UI-disainerit oikeen miettineet...

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu