Symbiatch - maailma on rikki

Betaversio seuraavasta Hain-versiosta

04.07.2006 14.34 - mobiili 

Ajattelin laittaa kokeiltavaksi betaversion seuraavasta Hain-versiosta. Käännös on tehty S60 2nd -laitteista eteenpäin, joten N-Gaget ja muut eivät toimine. Lopullinen versio tietysti tukee näitäkin.

Uutta versiota on rakennettu yhteistyössä Näkövammaisten Keskusliiton kanssa sopimaan heidän käyttäjäryhmälleen. Siksi nyt käytetään vakiokomponentteja asioiden esittämiseen jotta puhesyntikat saavat ne puhuttua. Komponenteissa on kuitenkin pieniä virittelyjä jotta fontit ovat kauniimmat.

Softa lähettää nyt sijaintitiedon (käyttäjän niin halutessa) UDP:na, joten kaistankulutus on vähäisempää. Myöskin omia paikkoja voi lisätä softaan useita ja GPS-toimintoja on parannettu. Softa myös paremmin kertoo GPS-katveista ja muista.

Jos tuota satutte kokeilemaan niin heittäkää kommentteja, softa saattaa muuttua vielä aika paljon kun kehitys jatkuu.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

PetskuH (anon, 08.07.2006 17.01)

Ohjelma toimii ilmeisesti vain S60 2nd:n eri versioissa? 3nd kännykässä ei toimi.

Jussi (anon, 08.07.2006 20.12)

3rd edition olisi kyllä kiva. Ei näytä noita virallisia sertifikaatteja olevan pienemmillä softataloilla, antavat vaan ohjeeksi "laita allekirjoitusten tarkistus pois päältä..."

ei ehkä kauhean käyttäjäystävällistä, mutta eivätpä mökin.mummot muutenkaan asentele softia puhelimeensa

Symbiatch (08.07.2006 23.34)

3rd Edition -versio on kyllä olemassa mutta koska solutietoa ei saa ilman rahaa, en tiedä onko järkeä vain GPS:n kanssa toimivaa versiota tehdä. Toisaalta softasta saa (varsinkin tulevaisuudessa) muutakin tietoa kuin paikkatietoon sidottua, joten ehkä moisen voisi laittaa edes alphana ulos.

Sitten kun 3rd Ed yleistyy enemmän voisi katsoa tekeekö virallisen version jossa toimisi solupaikannuskin. Kunhan nyt katsoo onnistuuko softa joka toimisi kaikissa Symbian 9 -laitteissa, en taida tällä hetkellä käyttää juurikaan S60-ominaisuuksia muualla kuin niissä kohdissa joissa Nokia on estänyt normaalien metodien käytön (kuten infoviesteissä, niitä ei näytetä ollenkaan laitteella ajettaessa vaan pitää käyttää S60-spesifiä kamaa)

Mutta S80-versio pitäisi myös saada kasaan jossain välissä, on vain vähän ikävää miettiä käyttöliittymää kun ruudun koko on niin erilainen.

PetskuH (anon, 09.07.2006 07.23)

3rd ed versiota toivotaan täälläkin. Hain on bugeista huolimatta ollut itselleni todella hyödyllinen varsinkin Otto-automaattien etsimisessä.

Luotan enemmän GPS-paikannukseen kuin solupaikannukseen. Esimerkiksi ihan oikeassa käytössä Hain kertoi Mäkelänkatu 54:n paikkeilla (Hain taisi kertoa paikaksi Linnunlaulun), että lähin Otto-automaatti olisi Mannerheimintiellä. Aikaisemmin Rautatientorilla Hain luuli olevansa Etelärannan paikkeilla.

Yksi makeimmista ominaisuuksista on sitäpaitsi GPS:llä toimiva kohteeseen johdattaminen.

Symbiatch (09.07.2006 10.02)

No jos kiinnostusta on niin mikä ettei tuosta tekisi sitten 3rd Edition -version ainakin alphana. Pitänee päivittää uusimmat koodit tuonne puolelle ja kääntää, tällä hetkellä en vain pääse testaamaan kuin emulaattorilla joten mitään takeita ei ole että toimisi missään oikeassa laitteessa.

Solupaikannus saattaa heittää jonkin verran kyllä, noin isot heitot tuloksissa ovat jo outoja. Datalle pitäisi tehdä hieman tarkistusta, tuolla olen huomannut että muutaman solun koko on muutamia satoja kilometrejä, joka tarkoittaa automaattisesti virhettä tiedoissa.

Tämä uusin betaversio antaa valinnanvapauden myös tyylissä miten opastetaan, voi käyttää ilmansuuntia, kellotaulua tai asteita. Ja kunhan projekteissa päästään eteenpäin pyritään saamaan myös ihan kävelyreititys kohteisiin kuntoon, kunhan vain olisi kunnon tiedot kävelyteistä.

Symbiatch (11.07.2006 09.45)

Nyt olen muuntanut softan toimimaan myös 3rd Editionissa, hieman pitää vielä testailla ja tehdä valmiimmaksi muutamia uusia ominaisuuksia. Kunhan ovat nekin kasassa, voin tehdä asennuspaketin niin saatte sitten kokeilla josko se asentuisi ja jopa toimisikin oikein laitteessa.

Joku voisi kyllä lahjoa minua E70:llä tästä hyvästä, eikös joo? ;)

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu