Symbiatch - maailma on rikki

Saunalahti tekee sen helpoksi

07.09.2006 09.19 - laajakaista 

Liittyen Elisa tekee sen helpoksi -juttuun pitää nyt kertoa myös seuraavasta nettitoimittajasta. Päädyin ottamaan Saunalahden kun sieltä on puhelinliittymää ja muutakin ja hinta on sama kuin Elisalla mutta nopeus ulospäin tuplat. Tiedän varsin hyvin että samaa firmaa ovat, mutta onneksi vielä eri tulosyksiköitä. Toiminta siis voi olla hyvin erilaista.

Tilaus netistä sisään, huomasin vasta jälkikäteen että 39 euron avausmaksu. No, eipä se nyt iso ole jos netti toimii ja tulee järkevässä ajassa. Heti tilauksen jälkeen näkyy webissä tieto missä mennään, oikein mukavaa. Elisalla annetut tunnukset heittivät vain "tilapäinen virhe, yritä myöhemmin uudelleen"-tyyppistä herjaa vaikka yritti milloin. Eivät kai toimineet ennen toimitusta, jos sittenkään.

Menee hetki, sitten näkyy jo että luottotietotarkistus tai vastaava on hoidettu. Tulee jopa sähköposti ja tekstiviesti päivän sisällä, kertovat että todennäköisesti 6.9. asennetaan. Kolmisen viikkoa, niin luki sivuillakin. Kai sen kestää.

6.9. tulee, mitään ei vielä kuulu. Pidän ADSL-reitittimen kytkettynä jos se auttaisi asentajaa varmistamaan toiminnan kun itse en ainakaan kotona ehdi olla jos siellä jotain pitäisi tehdä. Ei kuulu päivän aikana mitään.

Kotiin päästyäni katson reititintä, ei mitään eloa. Kellokin yli neljä. Eikä mitään viestiä suuntaan eikä toiseen asennuksesta. Ainahan on mahdollista että asennusaika heittää, mutta Saunalahti on yleensä hyvin ilmoitellut moisista.

Kokeilenpa sitten toiseen pistokkeeseen. Ja yhteys aukeaa. Asennuksesta ei vain lähetetty mitään vahvistusta mutta se on tehty. Ja täysin ajallaan. Näin sitä pitää. Pitänee lähettää positiivista palautetta, sitä varmasti saavat aivan liian vähän.


Itse modeemin (Siemens SpeedStream 5450) konffaus sitten olikin aivan toinen asia, siitä kirjoitan vielä lisää. Argh grr!

Comment

Comments

(anon, 08.09.2006 08.25)

>Pitänee lähettää positiivista palautetta,
>sitä varmasti saavat aivan liian vähän.

Täytyy myöntää että itseltäni tuon antaminen meinaa unohtua, vaikka mielessä olisi.

Tästä tuli mieleen että kerran sain hyvää palvelua eräästä "laitoksesta", annoin siitä palautetta -> hyvää palvelua antanut oli saanut jollei aivan varoitusta niin ainakin moitteet. (oli ilmeisesti oikonut jotain sääntöä, jotta asiakas (minä) pääsin helpommalla ja "laitos" säästi kustannuksia)

Topi Peltonen (anon, 15.12.2006 13.10)

Itse myös vaihtamassa saunalahteen, ja juurikin elisasta ja heiltä saaneeni SpeedStreamin kanssa. Selvästikin kirjoituksesi kertoo, että uutta boksia minun ei tarvitse ostaa, joten jos kyseiset konffaukset saisi johonkin näkyviin olisin hyvin kiitollinen. :)

Topi (anon, 15.12.2006 13.15)

Jja huomasinpa juuri, että nykysin toimii vissiin samoilla asetuksilla kumpainenkin. Että suurempia ongelmia ei pitäisi eteen tulla. :)

Symbiatch (15.12.2006 14.03)

Kas, unohtunutkin kirjoittaa tuosta konffauksesta. Itse yhteys nousi kyllä ihan nätisti pystyyn itsestään mutta modeemissa oli vakiona NAT päällä. Tätä en tietenkään halunnut käyttää ja eipä sitten millään löytynyt asetuksia.

Löysin sitten vaivalla ohjeita ja selvisi että NAT-asetukset ovat ATM-piirin asetuksissa! Kukahan idiootti on keksinyt että ATM-piiri ja NAT liittyvät jotenkin toisiinsa?

Eli jos NATin haluaa päälle tai pois, ATM virtual circuit -asetukset (muistaakseni meni noin) esiin ja sieltä säätämään.

Solne (anon, 07.02.2007 23.01)

Tuo Speedstream 5450:n konfigurointi Saunalahden kanssa erityisesti kiinnostaa, sillä itselläni on ihan kohta sama edessä.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu