Symbiatch - maailma on rikki

Me loves 3rd ed, not

29.10.2006 08.57 - mobiili ohjelmointi 

Tuli sitten hankittua N93 leluksi, saapahan tutkittua olisiko siitä videokameraksi kun joskus moista tarvitsee. E-sarja oli muuten mielessä mutta kun tässäkin on WLAN niin eiköhän tämä välttäne. Pitää kirjoitella enemmän kommentteja itse laitteesta myöhemmin.

Otin taas käännöksen alle Hain-projektin 3rd edille. En ole vielä löytänyt tietoa saako RSS-tiedostoissa (siis resurssi- ei syndikaatiotiedostoista kyse) mitenkään ifdeffattua käännösversioita. Tyhmää jos ei saa kun noissa olisi vain pari pientä eroa. Pitänee tehdä yleiset yhteen ja includella leikkiä jos ei muuta ole.

Joka tapauksessa softa kääntyi taas kuten ennenkin, E70:llä se toimikin. Nyt olen kehittänyt sitä eteenpäin mutta en tee mitään uutta enkä ihmeellistä verrattuna edelliseen versioon. Softa asentuu mutta kun sen yrittää käynnistää, mitään ei tapahdu. Ruutu ei värähdäkään, mitään virheilmoitusta ei tule. Ei mitään.

En oikeasti ymmärrä miksi se on niin vaikeaa saada virheilmoituksia käyttäjälle. Tämän on pakko olla suurikin päätös kun kerran jatkuu aina vain. Epäileekö Nokia/Symbian että käyttäjä pitäisi laitteita/käyttistä surkeana jos ohjelmista tulee virheilmoituksia? Vai mikä nyt oikein on vikana? N70:stäkin poistettiin uusimmissa versioissa koko virheilmoitusten näyttäminen ErrRd-tiedoston kanssa, olikohan liian tunnettu tapa saada edes jotain näkyviin?

Mutta pitää katsoa miten keskusteluryhmästä saa vinkkejä mikä voisi olla vialla, en pidätä hengitystäni kun ei oikein kenelläkään näissä asioissa ole oikeasti tietoa ja Nokian/Symbianin edustajat eivät viitsi myöskään mitään kommentoida mihinkään.


Ja sitten tajusinkin käydä vielä kerran UIDit läpi ja tietysti yhdessä paikassa oli väärä. Onneksi tästäkään ei anneta mitään virheilmoitusta vaan mennään vaan eteenpäin. Grh. Tiesin että se on jostain pikkuasiasta kiinni. Silti jokin virheilmoitus olisi kiva saada...

Kommentoi

Kommentit

Fish (anon, 31.10.2006 19.39)

variant.h:n #define:t on käytettävissä RSS-tiedostojen esikäännösvaiheessa. 2.x SDK:issa tätä ei ollut, joten näitä voi käyttää hyväksi.

Symbiatch (01.11.2006 16.01) kotisivu

Ainakaan 3rd ed Maintenance Releasen SDK:ssa ei ole variant.h:ta, onkohan juuri näitä poistettuja tiedostoja.

Fish (anon, 01.11.2006 17.58)

Löytyy Maintenance Releasestä nimellä Epoc32\include\variant\symbian_os_v9.1.hrh. Käytännössä tuo header annetaan esikääntäjälle -include vivulla 3rd Ed. SDK:iden toolchaineissä.

Symbiatch (22.11.2006 07.05)

Kiitos vinkistä, sieltä löytyi jotain sopivaa. Ärsyttävää ettei silti suoraan resursseille kerrota noita SERIES60_3X -definejä ja muita vaan pitää yrittää kiertää tällaisilla :P

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu