Symbiatch - maailma on rikki

Porttaus on tympeää

10.11.2006 08.13 - ohjelmointi 

Jos olisi köysi, voisin jo olla sen jatkona. Juuri mikään ei ole tympeämpää kuin portata koodia C#:sta C++:lle, vieläpä kun kohteena on Symbian. Tuli taas unohdettua sekin että RArray ei hyväksy sisäänsä ainakaan alle 32-bittisiä arvoja eli RArray<bool>, RArray<unsigned char>, RArray<unsigned short> eivät kelpaa missään nimessä vaan kupsahtavat saman tien (emulaattoriajossa ainakin, muistelen ettei laitteessakaan toimi). On se hienoa miten nämä on toteutettu oikein.

Ärsyttävintä silti on se että C#-koodissa tehdään paljon laskentaa ja muunnoksia. C++:ssa kun ei ole mitään "anna taulukon koko"-operaatioita jouduin itse tekemään sopivan templaatin joka käsittelee kaksiulotteisia taulukoita nätisti. Ja operaattoriylikuormitus []:lle ei sekään aina toimi nätisti. Puhumattakaan siitä että jos tarvitse dynaamisen version tuosta, pitää minun sitten tehdä (*taulukko)[1][20]. Oikein rumaa ja tympeää. Ja virhealtista, satuinpa yhteen kohtaan naputtamaan *(taulukko)[1][20] ja sinne osuessaan ajo kupsahti heti. Arh.

Osa koodista on myös pikaisesti tehtyä (eikä minun toimestani) joten siellä luotetaan nätisti roskienkeruuseen. C++:ssa taas kaikki pitäisi itse vapauttaa joten ihanaa käydä läpi koodi ja etsiä missä kaikkialla jätetään vapauttamatta muistia.

Argh. Ja tietenkään taulukkoja ei alusteta mitenkään, toisin kuin C#:ssa. Intit on aina nollia. C++:ssa yleisesti satunnaisdataa. Ja tietysti satunnaisesti sattui ensimmäisenä eteen tapaus jossa kaikki toimi ihan nätisti, sitten alkoi poksahdella ja tuli käytettyä aika pitkä aika etsiessä kaikkia kohtia joissa pitää alustaa ettei turhaan alusta kaikkia. Grh. Jopa J2ME olisi mukavampaa kuin tämä. Mutta eiköhän se pian tuosta valmistune, vaatii vaan paljon testausta sitten. Ja taas projekti viivästyy.

Kommentoi

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu