Symbiatch - maailma on rikki

Päivän laatupalvelut

13.12.2006 13.20 - henkilökohtaiset yhteiskunta 

Postissa saapui tänään parikin hienoa mokaa. Ensimmäinen oli jätelasku YTV:ltä. Ensimmäisellä rivillä laskua komeilee "vakiotyhjennys joka toinen viikko" ja heti sen alla sitten jäteastiavuokraa 11 viikkoa. Ihan ok, sopii laskutuskauteen. Mutta tämän alla sitten 10 viikon kohdalta tyhjennys. Ei ihan sovi yhteen.

Soitto laskutukseen, sieltä katsoivat että joo-o, noinhan siinä lukee mutta heillä on tiedossa että joka viikko pitäisi käydä. Joku siis ei ollut syöttänyt sopimusta sisään (edellisillä asukkailla oli joka viikko). Asia kuitenkin hoitui samalla kuntoon ja laskunkin korjaavat, eli ei suurta ongelmaa. Ja puhelinnumerokin oli 09 eikä mikään sikahintainen 010/020.

Toinen taas sitten tuli Eläketurvakeskuksesta. Ilmoittivat että saamansa selvityksen mukaan (eivät tietenkään kerro mikä selvitys, keneltä jne) olen tehnyt YELin mukaista toimintaa mutta minulla ei ole YEL-vakuutusta. Ja pitäisi kahdessa viikossa kirjeen postituspäivästä hoitaa heille tieto mistä on otettu tai ottavat minulle moisen. Mielenkiintoista, riittääköhän että otan sen pari kuukautta ennen kirjeen päiväystä, YEL-vakuutus kun on voimassa koko ajan.

Pitää näköjään heille soitella, numero on possuhintainen 010 kylläkin ja tänään ei asiaa hoitava henkilö ollut edes paikalla. Ihmetyttää mistä keksivät tällaisia asioita kun yksinkertainen kysely vakuutusyhtiöiltä olisi kertonut että vakuutus on olemassa. Aiemminkin ovat sekoilleet, että sinänsä kai ei mitään uutta. Rasittaa vain tuhlata omaa aikaa ja vaivaa kun setvii heidän virheitään.

Comment

Comments

(anon, 13.12.2006 23.23)

Otappa huomioon että Suomi ei ole ollut yrittäjä ystävällinen maan sitten kuin nyt. Byrokratiasta löytyy tuhansia ihmisiä, jotka yrittävät hoitaa työtään kuten heitä on opastettu. Että tähän on tultu, sinä hoidat tehokkaasti asiasi, mutta toinen pää miettii kuinka käyttä tehokkuuttasi hyväkseen.
Olisi pitkä tarina ryhtyä kertomaan kuinka byrokratia aiheuttaa harmaista hiuksia itse kullekin, mutta sääntö on sellainen, että tulee elää maan tavalla.


Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu