Symbiatch - maailma on rikki

PHP toimii, osa 3285784

23.12.2006 01.04 - ohjelmointi 

Olen jo jonkin aikaa tuskaillut erittäin ikävän ongelman kanssa: Horden Imp-webmail on sekoillut mystisesti. Vähän väliä tulee vain tyhjä sivu, lokeihin ei kirjoiteta mitään selitystä. Ja tätä ei tapahdu jatkuvasti. Ongelmaa olen yrittänyt kaivella jo kuukausia, mitään ei ole löytynyt.

Nyt sitten päivitin PHP:n uusimpaan versioon ja hupsista. Tulee virheilmoitus että haluttu php-tiedosto ei ole open_basedir-asetuksen hakemiston alla. Ja se hakemisto on ihan toisen virtualhostin hakemisto. Sitten tutkimaan onko webmail-vhostilla asetettuna open_basediriä. Eipä ole.

Eli rakas PHP:mme, joka toimivuudellaan ja laadullaan aina jaksaa yllättää, osaa jopa tehdä niin nätisti että ottaa toisesta vhostista asetuksia käyttöön. Todennäköisesti tietenkin siksi että Apachen prosessi on viimeksi juuri palvellut tätä toista vhostia. Mutta on se pieni bugi että asetuksia revitään jostain mistä ei pitäisi.

Ja ei, ei ollut mitään säikeistettyjä MPMmiä tai muita käytössä, ihan prefork kuten pitääkin.

Tässä taas yksi hyvä syy olla onnellinen siirtymisestä monen vuoden PHP-koodauksen jälkeen ASP.NETiin. Ei varmasti törmää tällaisiin ikinä.

Kommentoi

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu