Symbiatch - maailma on rikki

Suomen liikuntapaikat verkossa

18.01.2007 09.54 - urheilu web 

Jyväskylän yliopistossa on LIPAS-hanke, jossa on kasattu Suomen liikuntapaikat verkkoon. Hieno idea ja hyvä että on saatu toteutettua, mutta itseäni häiritsee SITOn käyttäminen yhteistyökumppanina. Tämähän tarkoittaa sitä, että käyttöön otetaan heidän Spatialweb-tuotteensa, jonka toiminta on vähän niin ja näin. Pääasiassa ongelmat johtuvat Javan käytöstä, mutta myös itse sovelman toiminta on hieman vaihtelevaa.

Lähetin jo kyselyä josko kyseisiä tietoja saisi käyttöön Hain-projektissa koska itse pidän (täysin objektiivisesti ajatellen ;) tuon karttapalvelun toimintaa parempana. Pelkästään siksikin että heidän palvelussaan ei pysty kohdistamaan tiettyyn kuntaan mitenkään. Pitää tietää missä päin Suomea kunta on ja liikutella sekä zoomailla kunnes sopiva paikka on ruudussa. Ei toimivaa.

Epäilen että dataa ei käyttöön saa ja palvelu jää tuollaiseksi. Palveleehan se käyttäjiä tietyllä tasolla, mutta epäilen että useat saattavat kyllästyä äkkiä.

Spatialweb on myös monien kuntien käytössä ja esimerkiksi Helsingin kaupungin ulkoilutietoja voi sen kautta hakea. Näissä sitten Helsinki itsekin on sotkenut asioita ja kartoista ei saa mitään hajua mitä on missäkin. Mutta voipahan kaupunki sanoa että moinen "palvelu" on olemassa.

Kommentoi

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu