Symbiatch - maailma on rikki

Neljä asiaa joita halusitte tietää tai sitten ette

31.01.2007 14.57 - henkilökohtaiset 

Kun kerran Tommikin kirjoitti viisi asiaa joita ette halunneet tietää, voisin minä kirjoittaa neljä asiaa jotka ehkä halusitte tietää tai sitten ette. Ainakin jotkut ovat kyselleet näitä, varsinkin ensimmäistä.

  1. Kyllä, olen hakenut Nokialle töihin. Kerran. Vuosi taisi olla 1996. Työ olisi ollut assembly-koodausta puhelimiin. Tekninen haastattelija olisi halunnut palkata mutta kun piti käydä vielä psykologin testattavana niin silloin paljastui että olen liian tasapaksu (mitä, minäkö?). Joten en päässyt. Varmasti parempi näin, en ole katkera etten päässyt.
  2. Älykkyysosamääräni on mitattu, juuri joulukuussa. Tulos oli 172 ja kirjeen mukaan parempi kuin 99,9 prosentilla saman ikäluokan testatuista (Mensan raja 148, en tiedä liitynkö). Eli jos jollain on ongelmia keksiä mikä kuvio jatkaa sarjaa tai mihin kuvioon voi laittaa pisteen samoin kuin toiseen kuvioon, minä voin auttaa ;)
  3. Viimeisin koulutukseni oli lukio. Yleisarvosana M. L tuli englannista ja matematiikasta. TTKK:lla lojuin kaksi vuotta, sain kymmenen opintoviikkoa kasaan. Ei napannut pätkääkään peruskurssit yllättäen joten jäi siihen. Ja töitä olen tehnyt jo sieltä asti ja aina on löytynyt töitä jos on tarvinnut.
  4. Olen "varattu." Jostain kumman syystä on löytynyt henkilö joka sietää minua. Olen yhtä ihmeissäni kuin tekin.

Jos joku muu asia kaivaa mieltä, siitä vain kysymään.

Comment

Comments

(anon, 31.01.2007 16.07)

Tuohon esittämääsi kohtaan 1 on monien muidenkin kanditaattien ura Nokialla loppunut heti alkuunsa. Siis, psykologit ovat nähneet jotain varsin epäillyttävää testeissään joita suoritettiin ennen mm. Valimossa.

Sitten se on myös tiedossa, että kun Nokialainen pyrkii itse uusiin tehtäviin, on suoritettava psykologien testit uudestaan. Nokian oma pyrkijä saattakin valmentautua testiin ns. sisäpiiritiedon perusteella. Jos tästä testistä hylätään, niin voi sanoa hyvästit tuleville uusille tehtäville Nokiassa.

Itse kun olin Nokian testeissä, niin samassa tilaisuudessa oli Nokian kavereita kilpailemassa siitä tehtävästä johon olin pyrkimässä. Nokian pojilla olikin jo "palikat" käsissä ennenkuin tehtävänanto oli kerrottu loppuun. No, en päässyt Nokialle.

Eli, näille psykologityttösille on annettu todella kova vastuu siitä keitä suosittelevat työhönotettaviksi Nokialle. Lopuksi vielä, että DDR on kehittänyt nämä testit joita myös käyttävät isot yritykset.
Siis, näin vielä vuonna 2000.

(anon, 01.02.2007 02.07)

Kohtaan 4 esitän sinua kaikkien ymmärtämäksi änkyräksi.

Mutta voisihan änkyrä olla sellainenkin, että hän ryhtyisi tuottamaan artikkeleita Symbian ja .NET maailmaan ihan oikeasti oikean ohjelmistokehittäjän näkökulmasta katsoen, että samalla kertoisi artikkeleissaan kuinka hän toteuttaa jokapäiväisessä ajattelussaan niitä ratkaisuja, "joita toteuttaa" ihan oikeasti, ja jopa kertoisi muille sen, että miksi ajattelee näin toteuttaesessaan ja ratkaistessaan asioita "just näin". Olipa vaikea ja pitkä lause.


Olethan lukenut noita lukuisia saitteja, joita esim. .NET maailma alkoi tuottamaan ennen kuin tuote edes oli valmis julkaistavaksi. Voi hyvänen aika sitä artikkeleiden määrää vuonna 2000-2002, kun .NETtiä tuotiin julki, ja mikä määrä löytyi asiantuntijoita, jotka
ottivat kantaa .NETtiä käsittelevillä uusilla sivustoillaan tuolloin 2000.

Että, täytyisi saada suomeenkin todella hyvin
toimiva Symbian-koodaajien sivusto/verkosto, joka ei olisi sellainen, kuten on Nokia Forum-valitussivusto.

Mika Raentohan on näyttänyt hyvää esimallia sivustollaan, mutta hänellä mielestäni on liian akateeminen näkemys ohjelmistojen kehityksen maailman vasta-alkajan kannalta katsoen,
että hän ei saavuta varmaankaan kaikkia Symbian C++ vasta-alkajia artikkeleillaan ja noilla hyvillä tuotantokoodeillaan.

Helppo on täältä ip-osoitteen suojasta huudella,
mutta nyt tarttis jonkun ottaa "sarvista kiinni",
ja ryhtyä tuottamaan suomalaista symbian-saittia,
jolla tarjottaisiin tietoa ja taitoa meille suomalaisille insinööreille ihan oikealla tekniikan
näkemyksellä.

Olisiko saitti suomenkielinen, onkin jo toinen kysymys.

Lopuksi, on helppo esittää muille kuinka asioita tulisi toteuttaa, ja toistaiseksi on ollut niin, että
"alku on hankala, mutta lopussa kiitos seisoo".


Tommi Vilkamo (anon, 01.02.2007 14.37) kotisivu

Hmmm.. Minua ei laitettu psykologisiin testeihin kun tulin Nokialle 2002, eikä sen jälkeenkään kun vaihdoin hommia talon sisällä. Parempi niin: juuri ennen kuin sain Nokialta paikan, olin karsiutunut viime hetkellä toisen firman psykologisissa testeissä. Toivottavasti siis ei tule potkuja jos joskus älyävät testata :)

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu