Symbiatch - maailma on rikki

2D-koodeja pukkaa

13.02.2007 11.50 - mobiili 

Tulipahan sitten taas naputeltua 2D-viivakoodin lukusoftaa tuossa ja tulipahan melkein valmistakin. Ärsyttävintä hommassahan on se, että Nokia ei toteuta rajapintoja joilla voisi sanoa että tarkennapa kamera itseäsi ja muuta mukavaa. Koodin luku onnistuu parhaiten ilman zoomia ja känny lähelle koodia, jos zoomaa, sumenee kuva jatkuvasti ja lukeminen on entistä vaikeampaa.

Joten hopi hopi, päivityksissä toteuttamaan nuo rajapinnat niin saadaan käytettyä kameroita paremmin. Ei ymmärrä miksei niitä ole toteutettu jo aiemmin. SonyEricssonillakin kuulemma ovat ihan nätisti käytettävissä.

Ai niin, tunnistus on huomattavasti nopeampi kuin vaikkapa Upcoden systeemi, kuvia vedetään reaaliajassa ja koodit tunnistuvat siinä nätisti. Ei tarvitse odotella kameran räpsymisiä ja muita. Tunnistustarkkuutta vielä pitää hieman viritellä että on tarpeeksi hyvä minun vaatimustasollani. Tällä hetkellä pienimmät 10x10 "pisteen" Datamatrix-koodit (3 merkkiä tai 6 numeroa) lukeutuvat oikein nätisti, sen kun osoittaa sinne päin. 24x24-koodejakin (36 merkkiä tai 72 numeroa) saa luettua mutta vaatii vähän enemmän kännyn asettelua ja heiluttelua pienemmän pistekoon takia. Testeissä luettu koodeja ruudulta, jolloin kontrasti tietysti hyvä ja koodien koko on muutamia senttejä.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu