Symbiatch - maailma on rikki

Selaimeen URL, on se vaikeaa

13.02.2007 16.07 - mobiili ohjelmointi 

Ei taas jummarra miten on pitänyt tehdä näinkin yksinkertaisesta asiasta niin vaikeaa. Jos haluaa S60-softasta avata URLin selaimessa, tutkitaan onko selain käynnissä ja jos ei, käynnistetään. Jos on, heitetään sille URL. Kuulostaa helpolta? Onhan se (jos löytää tiedot miten), paitsi 3rd edissä.

3rd Edissä kun tuli ihana platform security, ei nyt voikaan lähetellä selaimelle viestiä että "mites olis jos menisit tuohon URLiin", koska se vaatii swevent-kapan. Ja sitähän ei noin vain itse laitella siihen. Argh. Eli nyt sitten voidaan avata selain, mutta jos selain on jo auki, ei sinne sitten uutta URLia laiteta noin vaan.

UIQ-puolella tämä ei kuulemma ole ongelma, siellä on nätti muutaman rivin pätkä jolla hoituu, on selain auki tai ei. Luonnollisesti Nokia ei voi asiaa näin helpoksi tehdä.

Myöskin midleteistä jos availet URLeja, ne avataan vanhalla selaimella 3rd edissä, FP1:ssä kun vanha selain poistuu, ne aukeavat uudella. Ja mitenkään et voi sanoa että yritäpä nyt availla jollain muulla kuin vanhalla, tietenkään. Eikä voi muuten FP1:ssäkään sanoa että haluaisi avata muulla kuin uudella selaimella. Tietenkään.

Niin ja luonnollisesti 3rd ed MR:n mukana tulevat helpit eivät mainitse sanallakaan swevent-kapasta TApaTask-luokan kuvauksessa. Mitä sitä turhaan...

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu