Symbiatch - maailma on rikki

Yhdeksäs vuosipäivä

31.03.2007 19.37 - henkilökohtaiset 

Tuossa meni sitten yhdeksäs vuosipäiväkin siitä kun yrittäjästatus tuli hankittua. Monenkohan vuoden kohdalla sitä voi vaihtaa yrittäjä-termin onnistujaksi vai riippuuko asia jostain muusta? :) Kuitenkin tällä tiellä elättänyt itsensä ja muitakin (suoraan ja välillisesti) ja voitollinenkin ollut alusta asti. Joka ei ole ollenkaan vaikeaa - vähän sama kuin laihduttamisessa, tai siis käänteisesti: kulutat vähemmän kuin hankit. Silti kummassakin on ongelmia niin monella. Itsellänikin siinä toisessa.

Comment

Comments

Näinkin usein on (anon, 04.04.2007 19.46)

Onneksi olkoon vaan tuosta 9-vuotisesta yrittäjäurastasi. En ihan tarkkaan tunne oletko yrittäjyydessäsi yksinpakertaja vaiko työllistät yrityksessäsi myös muita työntekijöitä?

Itse puolestani en ole yrittäjä mutta olen työstänyt pienissä yrityksissä ohjelmistoja isännän apuna.

Sen vaan renkinä olen havainnut, että jos pieni yritys haluaa laajentua esim. markkinoinnin avulla, niin ongelmia alkaa ilmaantumaan yrityksen vetäjän näkökulmasta katsoen. Nääs, aika ei riitä markkinointiin ja kukaan muu yrityksessä ei yleensä ole vetäjän kaltainen osaaja. Eli oikea osaaja ei pääsekkään irtaantumaan koodaus-puolen asiosta muihin tehtäviin - kun ei ole sitä jolle voisi antaa vastuun ohjelmistojen kehityksetä, ja joka myös olisi samanlainen taitaja kuin nykyinenkin.

Eli, tähän yo. ongelmaan useat erittäin ammattitaitoiset ohjelmistopuolen pienyrittäjät yleensä jämähtävät, elleivät tiedosta asiaa ennalta riittävän ajoissa.

Symbiatch (06.04.2007 08.56)

Vaihtelevasti muita on mukana mutta tällä hetkellä pääasiassa itse väännän kaiken. Eli tyypillinen mikroyritys ja yksityisyrittäjä :)

Markkinointi on suuri ongelma, sen olen huomannut onneksi aikaisessa vaiheessa. Itse ei tosiaan yleensä ehdi tehdä sekä töitä että keskittyä markkinointiin (ja itse en edes markkinoinnissa ole hyvä kun ei ole kokemustakaan pahemmin) mutta välttämättä ei ole varaa hankkia henkilöstöä hoitamaan sitä. Ja taas ulkopuolisen käyttämisessä menee yhtä kauan selittää kaikki asiat kuin tehdä itse.

Onkohan tuo muuten vain minun harhakuvitelmaani vai oikeasti totta? Tuntuu niin usein, että on parempi tehdä itse tai jättää tiettyjä asioita tekemättä koska niiden viemässä ajassa tekisi homman itse, tai ainakin paljon muuta. Ehkä siinä sitten jää huomioimatta mahdolliset tulevaisuuden hyödyt kun ajan kerran ottaisi, mutta...

Näkee nyt sitten, markkinointiin pitäisi panostaa jonkin ajan päästä enemmän kun tuotteistukseen pääsisi, mutta näkee miten sitten käy.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu