Symbiatch - maailma on rikki

Tarjousten saannin vaikeus, osa 2

05.08.2005 16.07 - IT-ala 

Toinen mistä olen tarjouksia yrittänyt saada on verkko. Ensimmäisenä tietysti kysyin senhetkiseltä verkon toimittajalta, TDC Songilta. Heillä myynti ja vähän muutakin on ulkoistettu Davocolle, josta minulla aiemmin on ollut aika huono kuva. Esimerkiksi tarjosivat viime kesänä 30 % alennuksia, mutta mitään yhteyttä eivät sitten ottaneet. Lopulta vuodenvaihteessa hoitui sekin kuntoon, kun asiaa alkoi hoitaa toinen henkilö heidän päässään.

Davocon kautta oli kovin hankalaa saada tarjousta verkosta. Kyseessä oli vieläpä verkko paikkaan, johon Songilla pitäisi mennä kuitua suoraan ja on varmasti asiakkaita. Luulisi olevan listahinnat suoraan sitten. Mutta ei. Pari viikkoa taisteltuani sain "kai nää suunnilleen oikeat on"-tyyliset hinnat. Ei paljoa lohduttanut.

Kyselin myös laitteistopaikkatarjouksia TDC Songilta, EUnetilta, Kotisivut.comilta sekä Otaverkolta. Ensimmäiseltä sai hinnat melko kivuttomasti (tällä kertaa oli kai hinnasto olemassa), kolmannelta tuli parissa päivässä vastaus ja neljänneltä myös. EUnet vastasi jopa muutamassa tunnissa suoraan hintatietoineen.

Hintavertailu osoitti EUnetin olevan edullisimmasta päästä ja ainakin myyntipalvelu toimi hyvin. Lisätietokyselyihin vastattiin tuntien sisällä ja kaikki tarpeellinen tieto löytyi heti. Kertaakaan ei tullut edes "otanpa selvää ja palaan asiaan"-tyylistä viestiä. Ainoa odotusaika oli yhteyshenkilön loma kun lähetimme ilmoituksen että haluamme tilata, mutta se ei haitannut mitään koska tilauksella ei ollut kiire. Heti loman jälkeen asia hoitui tilauskin eteenpäin.

Lopulta valinta osui tosiaan EUnetiin, johtuen hyvästä myyntipalvelusta sekä netissä lukemastani kommentoinnista heidän palveluistaan. Pian näkee miten laatu vastaa odotuksia.

Niin ja nämä tarjouskyselyt eivät osuneet edes suoraan loma-aikaan, vaan sitä ennen. Joten ei pitäisi senkään takia vastaus viipyä (laitteistoissa osalta ei tullut ollenkaan vastausta, edes parin kuukauden päästä).

Kommentoi

Kommentit

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu