Symbiatch - maailma on rikki

N95 päivittyi

19.07.2007 11.56 - mobiili 

Muutama päivä sitten Nokia julkaisi N95:een päivityksen (V12.0.013). Virallista (tai epävirallistakaan kunnollista) listaa korjauksista ja muutoksista en ole nähnyt.

Päivitys kuitenki lisää tuen esimerkiksi avustetulle GPS:lle, joka nopeuttaa paikannuksen alkuvaihetta. Tämähän on ollut monissa paikoissa N95:n ongelma, varsinkin jos verrataan SiRF Star III -pohjaisiin laitteisiin.

Päivitys myös nopeutti gallerian toimintaa, pikkukuvia ladataan kasassa. Myöskin kuvankatselussa näkyy "odotuspyörylä" kun kuvaa ladataan. Yllättäen myöskin on korjattu ärsyttävä ominaisuus isojen kuvien katselussa. Aiemminhan 5Mpix kuvia sai katseltua korkeintaan 50% koossa, nyt pääsee 800% asti.

Kameran toimintaa on kuulemma korjailtu, varsinkin kuvan jälkikäsittelyä. Pitää testata tuohon edelliseen vihreään pintaan kunhan olen sen äärellä, näkee onko se parempi nyt. Oma kappaleeni ei päivityksenkään jälkeen suostu tarkentamaan pihalla, sisällä aika hyvin. Kun ehtisi viemään huoltoon.

Myöskin omituinen "ominaisuus" on se, että kun näytön valo sammuu, galleria-nappi (kameranapin vieressä) syttyy hetkeksi. Ehkä testiä tuleviin ominaisuuksiin?

Puhelin tuntuisi toimivan nopeammin päivityksen jälkeen, mutta en sitten tiedä onko oikeasti näin.

Päivitys muuten kadotti Lifeblogin tiedot (eli eivät mene varmistuksessa talteen), samoin muutaman softan (jotka rekisteröivät itsensä varmistettaviksi) kadottivat asetuksensa. Aika ikävää.

Pitää vielä testailla enemmän josko tämä korjaisi myös ongelman A2DP:n kanssa.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu