Symbiatch - maailma on rikki

N95:n uusi firmware / N95 New Firmware

29.11.2007 16.48 - mobiili 

Nokia on näköjään julkaissut uuden firmwaren N95:lle, v20.0.015. Tässä versiossa on sanottu olevan nyt on-demand paging, joka parantaa muistinkäsittelyä ja vähentää kulutusta. Jopa vapaan muistin määrä käynnistyksen jälkeen on kuulemma saatu nostettua 18 megasta 30 megaan. Eli nyt vain puolet muistista menee käyttikselle entisen yli 70 prosentin sijaan! Ja ohjelmia ei kuulemma tapeta taustalta niin äkkiä vaan oikeasti voi moniajaa!

Akunkesto on kuulemma parempi, koska uusi versio alikellottaa prosessorin jos mitään erityistä ei tehdä. Erittäin hyvä, tätähän on muissa laitteissa nähty jo pitkään. Ja kamerakin kuulemma toimii heti eikä vartin päästä.

Nämä kaikki "kuulemma" koska juuri vasta huomasin asian enkä ole ehtinyt omaa luuria päivittää. Erittäin innolla kuitenkin odotan josko vihdoinkin luuri oikeasti toimisi.

Nokia seems to have released a new firmware for N95, v20.0.015. This version is said to include on-demand paging, which results in a better memory handling and reduces memory usage. The amount of free memory after boot is increased from 18MB to 30MB. So now only half of the memory goes to the operating system compared to the over 70 percent in the previous firmware. And people have said that applications aren't killed that much, so you can even multitask!

Battery also lasts longer because the new firmware underclocks the CPU when not doing much. Very good, we've seen this before in many devices. And the camera is said to work fast and not after a 15 minute wait.

This all is hearsay since I just noticed this and haven't yet updated my own phone. But I'm very excited, maybe now the N95 will actually work the way it should.

Comment

Comments

OT ilmoitus anteeksi (anon, 30.11.2007 15.43)

Lainaus MikroBitin pullopostista (viikottainen uutis sähköposti). Laitappa nootti notta mainostakaas kotimaista :D

GOOGLE KEHITTI KÄNNYPAIKANNUSTA
-------------------------------
Google on kehittänyt matkapuhelimiin paikannusohjelmiston, joka toimii tukiasematietojen perusteella. Google Maps -ohjelmistoon integroitu palvelu on gps-paikannusta epätarkempi, mutta nopeampi ja toimii myös sisätiloissa. Paikannuksen tarkkuus riippuu tukiasemien määrästä, eli kaupunkien keskustoissa paikannus on tarkempaa. Järjestelmä toimii myös Suomessa.

Lue Tietokone-lehden uutinen aiheesta:
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=32107

PetskuH (anon, 02.12.2007 15.34)

OT ilmoitus anteeksi kirjoitti:
"Lainaus MikroBitin pullopostista (viikottainen uutis sähköposti). Laitappa nootti notta mainostakaas kotimaista :D"

Kyllä varmaan mainostavat, kun uusi versio Hain-ohjelmasta valmistuu. Harmi, ettei uusimmille S60-versioille ole vielä natiiviohjelmaa eikä MIDP-versiota ole tehty 3rd ed. yhteensopivaksi. Joutuu pakosti siirtymään Google Maps-asiakkaaksi.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu