Symbiatch - maailma on rikki

Microsoft avaa .NETin koodia / Microsoft Opens Parts of .NET Source

17.01.2008 13.56 - ohjelmointi 

Microsoft on avannut osan .NETin lähdekoodista kaikkien saataville. Lähdekoodi on "read-only"-lisenssillä, eli et saa muutella etkä käyttää omassa koodissasi, mutta saat kyllä kehittää muille alustoille kuin Windows vastaavia toiminnallisuuksia. Ja lisää koodia avataan myöhemmin.

Eli nyt viimeistään voi lopettaa itkut siitä ettei tiedetä miten täsmälleen homma toimii kun voi lukea sorsista. Ja sorsissa on kehittäjien kommentitkin mukana, ei pelkkää koodia. Eikä estetä lisensseilläkään kehitystyötä. Tämä osoittaa oikein hyvin Microsoftin halun todellakin tehdä .NETistä alustariippumaton systeemi.

Mono on kyllä edistynyt ilmankin todella hurjasti, olen pitkästä aikaa hieman sitä testaillut OS X:n päällä ja eipä ole ongelmia tullut. Sovellukset eivät kauhean monimutkaisia ole olleet, mutta kuitenkin on käyttöliittymiä ja muita ja toimivat ihan kuin Windowsissa. Nättiä. Hieman hitaampi kuin kuin virtualisoidussa Windowsissa ajaa, mutta ei kauhean paljon.

Odotan innolla miten paljon nopsemmin Mono kehittyy, en tutkinut onko näissä lähdekoodeissa miten paljon sellaisia osioita joita ei ole vielä toteutettu. Näkee miten käy.

Microsoft has released parts of .NET source code. The source is under a "read-only" license, meaning that you can't modify or use it in your own software, but you can use it as a reference when implementing similar functionality on non-Windows platforms. And more source is going to be released later on.

So now at least people can stop whining about not knowing exactly how things are done since you can read the source. And there are lots of developer comments included, not just plain code. And the license doesn't prevent development. This shows very well how Microsoft is dedicated in developing .NET to be truly multi-platform.

Mono has advanced really well even without the source. I've been testing it after a long pause on OS X and I've had no problems. The applications I tested weren't that complicated, but there are user interfaces and whatnot and they work exactly as on Windows. Nice. Performance is a bit slower than on a virtualised Windows, but not by much.

I'm excited on the possibility of Mono advancing even faster. I didn't check how much of the code is for things that are not already implemented. We'll see what happens.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu