Symbiatch - maailma on rikki

Viikon jälkeen N810 / N810 After a Week's Use

17.01.2008 14.06 - mobiili 

Nyt kun N810 on ollut kanssani noin viikon, pitää kommentoida lisää (aiempi kirjoitus vielä laajentunee, mutta tässä yhteenveto).

Olen ollut tyytyväinen laitteeseen kaikkiaan. Näyttö on tosiaan erittäin hyvä, toimintanopeus on riittävä (tuo performanssipäivitys jonka asensin alkukäytön jälkeen varmaan paransi asioita), akku kestää mukavasti tunteja käyttöä ja päiviä jos ei käytä jne. Edellisessä kirjoituksessa oli niitä ärsyttävyyksiä ja ongelmia, pitänee ne kasata vielä yhteen myöhemmin niin voisi vaikka katsoa jos niitä raportoisi bugeina.

Claws-mail tuntuu kivalta postisoftalta, saa sentään fontteja ja käyttöliittymää säädettyä ja toimii mukavasti. Sisäinen mail ei ole ollenkaan kiva. GPE on kokeilussa muussa PIM-touhussa, vielä kun saisi synkattua jotenkin. Uskomatonta ettei Nokia ole vakiona tunkenut synkkausta kännyn kanssa, todella tärkeä ominaisuus olisi.

Eli kaikille jotka tuskailitte valitusteni kanssa: olen ihan tyytyväinen. Mutta esitän aina ensimmäisenä kritiikiä ensikokemusten pohjalta (ja myöhempienkin) ja mielipiteet ovat omiani. Jos joku on eri mieltä, ihan vapaasti. Emme ole kaikki samanlaisia.

Now that the N810 has been with me for about a week I thought I'd comment a bit more (the original posting will be translated and elaborated on but here's a summary).

I've been satisfied with the device all in all. The display is great, performance is adequate (the performance update that came after I wrote the first comments probably helped), battery is enough for hours of use and days of idle etc. In the previous article there were lots of annoyances and problems, I'll have to compile a nicer list and maybe even report them as bugs.

Claws-mail seems to be a nice email application. I can change fonts and user interface and it works. The internal mail application is not nice at all. GPE is under testing for other PIM needs. I just need a synchronization system. Incredible that Nokia hasn't provided syncing by default. Very much needed!

So for all of you that were annoyed by my complaints: I'm quite happy. But I always write criticism from my first feelings (and also later on) and the opinions are mine. If someone disagrees, feel free. We're not all the same.

Comment

Comments

Mika S (anon, 18.01.2008 16.13)

Osaatko muuten sanoa onko laitteessa rautapohjainen 3D kiihdytys?

hmmhmm (anon, 19.01.2008 06.13)

Pelkän kritiikin esittäminen ensimmäiseksi on kyllä siinä mielessä huono asia, että sillä pelotetaan äkkiä uudet käyttäjät pois. Ensivaikutelma kun usein on se täörkein. jos siis tarkotuksella kirjotata ensin pelkkäämkruitiikkiä, niin mieti tuota.

hmmhmm (anon, 19.01.2008 06.14)

Pelkän kritiikin esittäminen ensimmäiseksi on kyllä siinä mielessä huono asia, että sillä pelotetaan äkkiä uudet käyttäjät pois. Ensivaikutelma kun usein on se tärkein. jos siis tarkotuksella kirjotat ensin pelkkää kritiikkiä, niin mieti tuota.

kebax (anon, 04.02.2008 17.43) kotisivu

Niin sulla kynän käytöstä ymmärtääkseni ei siis ole aiempaa kokemusta. Mua kiinnostaisi tietää kuinka toimiva on tuo maemon hwr? Tietty jos ei ole havaintoa esim. Palmin Graffitista niin vaikeaahan se on arvioida moista.

Jaa pitänee yrittää jossain ite testata. Mä tätä laitetta olen kaavaillut "sohvatietokoneeksi" kun N95 näpyttely saapi peukalot ruvelle. N810 isompi näyttö auttaisi varmaan sekin sitä asiaa.

symbiatch (04.02.2008 17.49)

Olen kyllä käyttänyt niin Palmia kuin PocketPC:täkin ja tietysti Nokia 7710:aa, mutta noista on aikaa. N810-käytössäkään ei kynällä tule kirjoiteltua kun kerran näppäimistö on käytössä, en ole itse asiassa kokeillut kertaakaan. Mieluummin naputtaa näppäimistöltä.

Ikävä vain että sormitökkiminen toimii jossain ja jossain ei, esimerkiksi tekstikenttiä saa tökkiä kynnellä tai kynällä, joten kynä pitää ottaa esiin liian usein :P

Kyllä tuo soffakoneeksi on ihan hyvä, hinta tietysti aika iso. Mutta selain on hyvä, terminaalia voi käyttää (vaikkakin joku idiootti on laittanut ^E:n avaamaan jonkin hakuikkunan enkä ole löytänyt mistä moisen saa pois) jne. Mutta videoihin tuosta ei tosiaan ole. N95:een verrattuna unelma :)

kebax (anon, 04.02.2008 18.12) kotisivu

Mahtaakos tuossa vakiokokoonpanossa olla sshclient vai pitääkös se jostain erikseen asennella?

symbiatch (04.02.2008 18.15)

Testasinpa pikaisesti tuota kirjoitusta kynällä ja en vakuuttunut. On se nopea ja aika tarkkakin, mutta kirjoitustapa on ikävä. Siinä missä Palmissa ja 7710:ssa kirjoitetaan tietylle alueelle merkki kerrallaan tässä kirjoitetaan pitkälle riville. Ja jostain syystä en osaa kirjoittaa tuohon sillä tavalla. Vaikka se onkin tietysti enemmän paperille kirjoittamisen tyylistä kuin samaan paikkaan kaikkien kirjainten tunkeminen.

Tuloksena oli siis paljon välilyöntejä paikoissa joihin ne eivät kuuluneet ja a tunnistui monesti 9:nä jne. Tyydyn siis mieluummin näppäimistöön, ellei tarvitse oikeasti piirrosta tehdä.

symbiatch (04.02.2008 18.19)

Ensin pitää säätää extrat päälle ja asentaa easyroot. Sitten mieluummin itse käytän komentoriviä ja sieltä apt-get install openssh-client tai dropbear-client

Kuten tuolla aiemmin valitin, vakiopaketit vain välillä ovat vähän rikki tai muuten tyhmästi (kuten tuo busybox-roska) joten saattaa joutua vähän käsin virittelemään ja latailemaan Debianista joitain paketteja. Joskus jopa "pääsee" kääntämään itse.

symbiatch (04.02.2008 18.19)

Niin ja rautapohjaista 3D-kiihdytystä tuskin on, eipä tuo tunnu jaksavan tehdä juuri mitään. Kuulemma videon skaalaus hoituu raudalla ilman tehohukkaa, mutta kun ne videot eivät pyöri muutenkaan niin...

kebax (anon, 04.02.2008 19.27) kotisivu

Jaa lukaisinpas sitten seuraavan juttusikin asennettaviin softiin liittyen. Eipä tuo haittaa jos vaivaa joutuu näkemään, pääasia on että homma onnistuu.

Kyllä mä melkein olen hylkäämässä kivikautisen PalmOssin tämän Linuxin ensi-invaation tähden. Toiminnallisuus kuullostaa todella paljon edistyneemmältä joskin tuo kynähomma hieman kismittää. Laitteen hintakin on järjellisissä rajoissa jos vaikka vertaa esmes ModBookin tapaiseen täysveriseen slateen.

Eikähän tuosta "soffakompuutteri" tule. =)

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu