Symbiatch - maailma on rikki

ASP.NET 2.0 tulee, oletko valmis?

03.03.2005 09.22 - web 

Microsoft esitteli eilen ASP.NET 2.0 -kiertueella uusia ominaisuuksia. Vaikka tuota on hieman tullut jo käytettyä (tämäkin sivusto muuten on tuolla tehty), tuli silti hieman uusiakin asioita ilmi Brian Goldfarbin esityksissä.

Tekniikka näyttää entistä kehittyneemmältä ja vaikka ASP.NET 1.1 oli jo upea parannus edellisiin (ASP, PHP jne), on uusi versio entistä parempi (mukaanlukien Visual Studio .NET 2005): XHTML 1.1 -yhteensopiva vakiona, WGAC-tarkistukset, kaiken tulosteen voi itse muokata, olioita voi käyttää tietolähteinä tietosidonnaisissa kontrolleissa, sitemapit, treeview, membership/rooli/profiilituet, kaikki pyörii provider-mallilla jne. Ja providerien tekeminen ei ole vaikeaa, tämän saitin login-järjestelmä on membership/role-järjestelmän päällä ja hakee PostgreSQL-tietokannasta kaikki tiedot. Eikä kyseisen palikan tekeminen tyhjästä vienyt kuin 20 minuuttia. Ja tietysti Microsoftilta saa esimerkkikoodit heidän provider-palikoihinsa.

Nyt vain odottelemme innolla josko beta2 tulisi pian, sen pitäisi olla sen verran vakaa että sitä voi käyttää kunnolla ja kaikkien ominaisuuksien pitäisi olla kohdallaan. Sitten kehitystyö on nautintoa, voi keskittyä oleelliseen ja antaa järjestelmän hoitaa tylsät asiat.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu