Symbiatch - maailma on rikki

Nokia ostaa Symbianin / Nokia Purchases Symbian

24.06.2008 11.34 - mobiili 

Nokia sitten meni ja teki ostotarjouksen Symbianin koko osakekannasta. Ja uhkailee jopa antaa ilmaiseksi Symbian-säätiön jäsenille. Mielenkiintoista. Olemmeko tulleet pisteeseen jossa Nokia ymmärtää ettei Symbian oikein kelpaa edes halvalla, pitää antaa ilmaiseksi että pärjäisi?

Miksiköhän mieli on muuttunut muilla Symbianin omistajilla? Aiemmin kun Nokia meinasi ostaa ison potin osakkeita tuli äkkiä ostohaluja muille. Nyt myydään pois. En keksi muuta selitystä kuin sen, että eipä ole kannattavaa. Ja vähemmän kannattavaa vielä kun ilmaiseksi tehdään.

Noh, tämän jälkeen Nokian on turha selitellä vikoja, puutteita ja törkeitä virhetoimintoja sillä että "nokun se on Symbianin homma." Ottavat vain lusikan kauniiseen käteen ja korjaavat. Mutta saanko heittää villin veikkauksen: eivät tätä tule tekemään, ainakaan lähivuosina.

Mutta näkeepi miten käy. Symbian ei ole juuri kehittynyt (lue: muuttunut parempaan) vuosikausiin mihinkään. Liekö kehittynyt ikinä. En pidättele hengitystäni Symbian 10:n suhteen, tuleeko moista edes tai muuttaako yhtään mitään.

Nokia made an offer for the whole Symbian share pot. And they're threatening to give Symbian freely (as in price) to the Symbian Foundation members. Interesting. Has the day arrived when Nokia understands that Symbian isn't interesting to companies, even with a low price? They have to give it for free to survive?

Wonder why the other Symbian owners have changed their minds. Previously Nokia tried to buy lots of shares there were others that were interested and bought them. Now they're selling. Only thing I can think of is that they've realized it's not worth it. And even less when the product is free.

At least after this Nokia can't make excuses for faults, shortcomings and horrible misfunctionalities with "it's Symbian's job to fix that." They'll have to get their hands dirty and fix them. But if I may make a wild guess: they're not going to do this, at least not in the next couple of years.

We'll see what happens. Symbian hasn't evolved (ready: changed for the better) in years. Maybe even never. I won't be holding my breath for Symbian 10, whether it's even coming or will it change anything.

Comment

Comments

(anon, 24.06.2008 21.01)

Näin tavallisen pulliaisen järjellä arvioituna Nokian Symbian kauppaa, niin eikös nyt Nokialla ala olemaan sellaiset kortit käsissä, että pääsee määräämään mitä muut Symbian luurien valmistajat saavat Symbianista osakseen. Ettei Nokia vallan pudottaisi jonkun pois Symbian-kerhosta.

Manu (anon, 07.07.2008 09.18)

Symbian on nyt hengissä sen aikaa, kun vielä on pakko ja ruvetaan siirtymään Linux pohjaiseen järjestelmään pikku hiljaa, mutta koska vieläkin kehitetään uusia S60 luureja, niin on epätodennäköistä että Symbian mihinkään katoaa ainakaan muutamassa vuodessa. Eikä Symbian varmasti muutu mitenkään radikaalisti vaan enemmin sitä kehitetään pikku hiljaa eteenpäin kuten ennenkin.

Symbianin vikahan on ehdottomasti "Legacy-kakka", mitä on kertynyt lisää ja lisää. Pohjasoftaan lisätään tavaraa pikku palasina, eikä rakenneta juuri mitään uudestaan, ja tulee "vasen käsi ei tiedä, mitä oikea tekee" ilmiöitä yms.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu