Symbiatch - maailma on rikki

Nokia N96

03.09.2008 10.13 - mobiili 

Sain juuri käteeni Limited Edition Nokia N96 -luurin ja nyt pitäisi alkaa testailla, kunhan ehtisi. Pian kun pitäisi olla bussissa menossa Microsoftin Kumppanistudioon. Mutta josko sitä ehtisi edes musiikkia tunkea sisään matkaviihdykkeeksi.

Puhelin tuntuu erittäin hitaalta. Kaikissa toiminnoissa mietitään vuosia, USB-asetukset jumittivat kokonaan, E90:n kanssa kun yrittää siirtää tekstiviestejä ja muita ei siirry mitään jne. Eli alkuvaikutelma on aika surkea.

Paketissa piti tulla mukana myös 8 gigan muistikortti sisäisen 16 gigan muistin lisäksi mutta enpä sitä löydä puisesta laatikosta. Mukana tuli kylläkin T-paita, jossa on typerästi painettu niskaan sisäpuolelle Nokia N96 Limited Edition -teksti ja edessä aika ruma mukamaskiinalainen bambu+täti lentää -kuva. Ja hihassa sitten X of 96 -teksti joka kertoo mikä kappale on saatu.

Tämän verran nyt on vasta ehtinyt tyypittää, kirjoittelen lisää kunhan ehtii enemmän. Nyt odottamaan synkkauksen loppua ja bussia.

DVB-H kokeiltu. Kauheaa nykimistä, känny menee ihan jumiin jos yrittää kääntää kuvan vaakaan kun katselee, valikkoon meno jumittaa jne. Pitää testata ohjelman nauhoitus jossain välissä kunhan ehtii, mutta ei laatu vakuuta vieläkään.

Vartin sisällä pitikin sitten vetää akku irti kahdesti kun pelkkä musiikin kuuntelu jumitti luurin. Parempi siis tulla aika pian päivitys softaan tai on aika käyttökelvoton.

Näppäimet ovat aivan hirveät. Varsinkaan */#-nappeja ei onnistu oikein painamaan, puhumattakaan näytön alla olevista napeista. Vieläkin siis ajatellaan että "design" on tärkeämpää kuin käytettävyys. Yäk.

Enää ei tule karseaa multimediahärpätinvalikkoa kuten N95:ssä jos liu'uttaa kannen "väärään" suuntaan. Ihanaa. Puhelimessa on kylläkin nappi josta tulee multimediavalikko, mutta tuntuisi toimivan vähän nopeammin. Aika käyttökelvoton ainakin itselleni joka tapauksessa sekin, mieluummin vieläkin ottaisin niitä nappeja joihin voi itse ohjelmoida toiminnot. Onneksi sentään ei tässä mallissa ole idioottimaista galleria-nappia jota N95:ssä paineli vähän väliä vahingossa ja sai odotella gallerian aukeamista että sai suljettua sen.

Känny on ulkomuodoltaan aika ison tuntuinen, en tiedä vaikuttaako vain näytön koko tähän tuntemukseen. Näyttö on ihan hyvä, mutta vieläkin mieluummin katselisin isompiresoluutioista näyttöä, mutta aina pitää tyytyä näihin QVGA-ruutuihin.

Vielä pitäisi testailla kameraa ja tutkia mitä kaikkea känny on syönyt muuten. Mutta se saa odottaa, nyt pitäisi kuunnella Microsoftia ja rentoutua ilosanoman kanssa.

USB-asetuksia yritin säätää, jumitti koko softan. Akku taas kerran irti. Musiikkia laitoin sisään melkein 2000 kappaletta, hetken musiikkisoitin kaiveli listausta. Ja samalla ei puhelimella sitten kauheasti tehtykään kun jumitti taas aika reippaasti. Musiikkia soitellessa A2DP:n kautta useamman kerran päätti yhtäkkiä alkaa soittaa tuplanopeudella ja sen jälkeen jumi ja pitää irrottaa akku, musiikin ohjausnapit välillä eivät tee yhtään mitään jne.

Hakutoiminne, asetukset, hakupalvelut. Ja taas jumittaa eikä ikinä pääse mihinkään (annoin olla huvikseni yli tunnin tuossa). Ja virrat pois. Miten tuntuu ettei oikeastaan mikään toimi? Ja jotenkin en löydä asetusta mistä saisi tuon idioottimaisen valoisuuden mukaan taustavalon säädön pois. Typerimpiä ominaisuuksia mitä ikinä olen nähnyt, koko ajan eestaas säätyy kirkkaus.

Valikkonäkymiä on tullut lisää "hevosenkenkä" ja "v-muoto." Ja käyttökelvottomia. Myöskin näiden vaihtelu aiheuttaa ongelmia. Vaihtaa esim. hevosenkenkään, sen jälkeen yrittää päästä takaisin ruudukkoon niin eipä vaihdu. Pitää eestaas pomppia valikoissa ja ties missä ja yrittää muutaman kerran niin ehkä onnistuu. Uskomatonta että kännyssä on oma prosessori S60:lle ja vieläpä 3D-kiihdytys ja silti muutaman ikonin heilutus ruudulla nykii kuin mikäkin!

Päivitystä odotellessa...

Comment

Comments

op (anon, 04.09.2008 19.41)

ettei muistikortti olisi jo laitteessa sisällä? Tuntuu olevan nykyään enemmän tapa kuin poikkeus

Symbiatch (anon, 04.09.2008 22.23)

Ei ole sisässä, tyhjä reikä vain. Pitänee laittaa postia Nokialle ja kysellä mikä on hommelin nimi.

jaska (anon, 07.09.2008 13.52)

minulla on täysin erilaiset kokemukset puhelimesta. Tv:n ongelma ei ole hitaus tai muu n96:n liittyvä vaan sisältö. N95 8g:n verrattuna ei dramaattista eroa. Eli varmaankin ostajat ei ole noita n95n päivittäjiä vaan muita.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu