Symbiatch - maailma on rikki

Kusettaako TBWA "rekryssään"?

16.09.2012 12.24 - web 

Disclaimer: Minulla ei ole mitään TBWAta vastaan, en ole heidän kanssaan ikinä ollut missään tekemisissä enkä heidän toimintatapojaan tunne. Tämä ilmoitus vain pisti pahasti silmään ja on muotoiltu niin epäselvästi, ettei tuosta kukaan pysty sanomaan millaiseen freelance-suhteeseen oikeasti joutuu tai mitä jää käteen.

Yrittääkö suuri ja mahtava mainostoimisto TBWA kusettaa kenties tietämättömiä? Heillä on hieno "rekrytointi-ilmoitus", jossa hakevat "4-5 koodigurua" toimimaan freelancereina kanssaan. Eihän siinä mitään, freelancereita käytetään paljon. Mutta katsotaanpa mitä tarjoavat.

Me tarjoamme mahdollisuuden kehittyä ja rakentaa portfoliota Suomen parhaiden osaajien ja asiakkaiden kanssa. Etsimme 4-5 ennakkoluulotonta koodigurua, jotka tuntevat uusimmat web-tekniikat eivätkä kavahda ripeitä aikatauluja tai kryptisiä asiakasvaatimuksia.

Ensinnäkin, jos puhutaan "koodiguruista", itseään sellaisiksi kutsuvat harvemmin sitä ovat. Oikeasti osaavat pitävät itseään ammattilaisina, ei guruina. Joten tässä liehitellään selvästi melko aloittelevia.

Toisekseen, jos pitää tuntea "uusimmat web-tekniikat" ilman, että kerrotaan mitkä, ollaan vähän hukassa jo siinä. Ei ole olemassa mitään tiettyä joukkoa uusimpia tekniikoita.

Kolmanneksi, "ripeät aikataulut" ja "kryptiset asiakasvaatimukset" kuulostavat siltä, että freelancereiden niskaan kaadetaan kaikki mitä asiakkaalta vain tulee ja heidän pitää sitten yrittää setviä mitä piti tehdä. Mieluiten toissa viikolla.

Neljänneksi, jos pitää kasata vielä portfoliota, sekin viittaa aloittelevaan, ei mihinkään kokeneeseen "koodiguruun."

Odotamme sinulta kahden viikon (75h) työpanosta per kuukausi. Työllä maksat "vuokran" ja takaat 1000€:n kuukausitulot. Toiminimen perustamisessa autamme tarvittaessa. Loput ajastasi voit käyttää miten haluat. Teet sitten töitä muille työnantajille tai väsäilet omia projektejasi, oma aikasi on täydellisesti sinun.

Vai että puolipäiväinen duuni. Ihan kiva, sopii monelle. Mutta hetkinen, "vuokra" lainausmerkeissä? Eli ei vuokra, vaan "vuokra", mitä se sitten onkin. Auttavat toiminimen perustamisessa, se on ystävällistä. Mutta tonni kuussa tuosta? Hetkinen... Siitä pitää freen maksaa itse YELit ja muut kulut sitten. Kysehän ei ollut työsuhteesta.

Mutta kivaa, että antavat henkilöiden käyttää muun kuin työajan ihan mihin itse haluaa. Kovin ystävällistä. Yleisestihän työelämässä kaikki aikasi on työnantajan ja freelancerina varsinkin!

Vastineeksi ajastasi tarjoamme sinulle:
avarat työtilat, sähkön sekä internet-yhteyden
mielin määrin kahvia
touhutonnin varmaa tuloa

Aww, oikein avarat työtilat, sähkön ja netin! Minulla on kotonakin sähköä ja netti. Maksan niistä jopa parikymppiä kuussa. Voi kun jotenkin saisinkin ne ilmaiseksi, säästäisin monta euroa! Ja oikein touhutonni! Touhutonni, ajattele! Ollaanko tässä alakoululaisia?

Tiloihimme majoittuvien freelancereiden työtehtävät koostuvat TBWAn web-projekteista kuten bannereista, kampanjasivuista, prototyyppien rakentamisesta, erilaisista päivityksistä sekä muusta digitaalisesta toiminnasta.

Eli siis tarvitaan oikein koodiguruja vääntämään bannereita ja päivittämään sivuja. Miten surkeasti siellä on systeemit sitten rakennettu? Luulin, että bannerit menevät ihan webbileiskaajien toimesta paikoilleen, vai onko tässä taas kuvitelma, että webbisivujen tekijät on "koodiguruja"? Termistö nyt sotii käsitystäni vastaan kovasti.

Ja "majoittuvien", eli siis tarjoavat asunnonkin siellä toimitiloissaan? Mieluummin asuisin ihan muualla. Mitä tarjoavat sellaisille? Vai onko kyseessä sittenkin tilanne, jossa ei hyväksytä, että olet tehnyt sen 75 tuntia töitä oman laskentasi mukaan, vaan sitten vasta kun he hyväksyvät? Joten majoitut ihan mukavasti vääntämään duunia ympäri vuorokauden toimistolle.

Täytä alla oleva lomake ja kerro meille mahdollisimman monipuolisesti itsestäsi ja osaamisestasi. Myös online-cv:tä arvostetaan. Mikäli kirjoitat hakemukseen juuri oikeat asiat, olemme sinuun yhteydessä pikaisesti.

Anskummäarvaan: "Olen nuori, osaan tehdä monia asioita, mutten saa töitä kun ei ole portfoliota. Oon kyllä guru, ainakin äiti sanoo niin. Kai mä saan tulla tekemään teille kiireistä ja epäselvästi speksattua duunia naurettavalla liksalla, että voin sitten lähteä heti kun vaan voin pois?" Pääsenkö töihin?

Mieluusti otan vastaan TBWAn tarkemman selityksen asiasta, jos tämä kirjoitukseni ei olekaan totuudenmukainen. En vain muuta tuosta "rekryilmoituksesta" pysty lukemaan. Sen verran ympäripyöreästi ja tyhmästi kirjoitettu on hän.

Päivitys: TBWA on pyytänyt anteeksi huonoa rekryään ja fiksusti jättänyt sen esimerkkinä huonosta rekrystä. Tuskin niin fiksuja olivat, että suunnittelivat koko homman etukäteen (mikään julkisuushan ei ole pahasta...), mutta enihuu. Ihan hyvin pelastettu tilanne. Toki voisivat selittää millä laskutavalla olettivat tuon "touhutonnin" olevan hyvä raha, kun selvästikään ei haettu tonnin palkalla vaan tonnin laskutuksella henkilöjä tekemään duunia. Vai oliko sekin epäselvästi sanottu ja kyse oli työsuhteesta ja palkasta?

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu